100 de inventatori in 100 de ani

Weekend-ul acesta sărbătorim 100 ani de România, în Piața George Enescu, în cadrul proiectului “100 DE INVENTATORI ÎN 100 DE ANI”.
Eveniment organizat de Asociația EDIT în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS.
Nu vor lipsi atelierele de istorie și expoziția dedicată marilor inventatori români, ce cuprind exponate dedicate vieții acestora și creațiilor lor, invenții care au marcat istoria mondială recentă.
Cele mai impresionante dintre acestea sunt cele trei avioane din zona cupolei, care au revoluționat domeniul aviației în lume. Astfel, exponatele reproduc modelele brevetate de pionerii români ai zborului: Traian Vuia, Aurel Vlaicu și Henri Coandă.
Vizitatorii vor putea astfel vedea reprezentări ale primului aparat de zbor din lume, ale primului avion pilotat în România și ale primului avion cu reacție.
Expoziția mai aduce în prim-plan obiecte reprezentative pentru alți inventatori români: stilou, creat de Petrache Poenaru, scaunul ejectabil, conceput de Anastase Dragomir, penicilina, descoperită de Victor Babeș.

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.