1200 DE ELEVI DIN ȘASE ȘCOLI BUCUREȘTENE AU PARTICPAT LA CURSURI DE EDUCAȚIE VELO

Proiectul Școala Velo AVR s-a desfășurat în șase școli bucureștene, în perioada 6 noiembrie – 12 decembrie 2017. 1200 de elevi de gimnaziu și liceu au participat la cursuri teoretice de educație velo.

În cadrul cursurilor teoretice interactive copiii au fost informați despre beneficiile mersului pe bicicletă, au învățat despre tipuri de biciclete, caracteristicile și componentele acestora, dar au primit și lecții minime de mecanică velo. De asemenea, nu au lipsit noțiuni de legislație rutieră, unde avem și unde nu avem dreptul să circulăm cu bicicleta, care sunt regulile de circulație pe drumurile publice cu bicicleta, dar și despre indicatoare rutiere și modalități de evitare a celor mai frecvente tipuri de accidente pe bicicletă, cu aplicații practice în traficul bucureștean. Și bineînțeles au primit sfaturi despre echiparea obligatorie și recomandată a bicicletei și a biciclistului care se deplasează pe drumurile publice.

Cu ajutorul acestor cursuri dorim să creștem numărul celor care folosesc corect și în siguranță bicicleta pentru deplasările zilnice și să ne asigurăm că vor avea abilitățile necesare pentru a pedala în trafic în siguranță.

Cele șase școli din Capitală care au participat la acest proiect au fost: Școala Gimnazială nr. 82, Școala Gimnazială nr. 20, Școala Gimnazială nr. 92, Școala Gimnazială nr. 56, Şcoala Gimnazială Petre Ispirescu, Colegiul Național Bilingv George Coșbuc.

Școala Velo AVR este un proiect educațional dedicat elevilor bucureșteni din ciclul gimnazial și liceal, este organizat de Asociația Adevărații VeloPrieteni cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS.

Cursurile teoretice, precum și sesiuni practice, vor avea loc și în semestrul al II-lea al anului școlar 2017-2018.