2342 DE ELEVI ÎNSCRIȘI ÎN PROIECTUL “FII ȘI TU VOLUNTAR PROEDUS” AU ABSOLVIT CURSURILE DE FORMARE CA VOLUNTAR

Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS a organizat în perioda 26octombrie 2018 – 26 mai 2019 proiectul “Excursii de Weekend”, destinat pregătirii voluntarilor înscriși în proiectul “Fii și tu voluntar PROEDUS.

Scopul acestui proiect constă în pregătirea voluntarilor, înscriși în programul “Fii și tu voluntar PROEDUS”,pentru participarea lor la proiectele, evenimentele și activitățile pe care PROEDUS le desfășoară în anul școlar 2018-2019.

Stagiile gratuite organizate de PROEDUS au reunit 2342 de voluntarii înscriși în proiectul“Fii și tu voluntar PROEDUS”,care timp de 21 de weekenduri au participat la cursurile de formare “Management de Proiect”.

În cadrul cursurilor liceenii au învățat ce este un proiect, ce înseamnă managementul de proiect și caracteristicile lui, de asemenea, ei au participat la exerciţii și jocuri interactive de dezvoltare a atenţiei, exerciții de dezvoltare a simţului de observaţie, de dezvoltare a puterii de concentrare, jocuri de coordonare a mişcării, exerciții de dezvoltare a memoriei, de stimulare a imaginaţiei. De asemenea, s-a pus accent pe comunicarea verbală și nonverbal care stimulează și dezvoltă, imaginația, spiritul de observație, memoria, gândirea, concentrarea, controlul emoțiilor.  S-a lucrat individual și în echipă, așadar  participanții  au învațat să colaboreze mai bine, să aibă încredere în ceilalți și să își sporească încrederea în ei înșiși. Cursul s-au desfășoară într-o atmosferă relaxantă și veselă, antrenantă și utilă.

Proiectul“Excursii de Weekend” s-a desfășurat la Predeal, înlocațiile: Complex Panoramic, Vila Mărgăritar, Vila Sofia, Vila Armenia.

PROEDUS oferă tuturor liceenilor bucureșteni posibilitatea dezvoltării și valorificării potențialului, cunoștințelor și capacităților lor, prin implicarea în activități specifice vârstei, menite a oferi posibilitatea de integrare și formare, precum și oferirea unor oportunități de a lucra alături de persoane cu expertiză în domeniul activităților extrașcolare destinate liceenilor.