4000 DE ELEVI BUCUREȘTENI AU PARTICIPAT LA “ORA DE EDUCAȚIE RUTIERĂ”

“Ora de Educație Rutieră” a vizitat, în perioada  6 noiembrie – 8 decembrie 2017, 26 de școli bucureștene, iar 4000 de elevi de clasa a III-a ș a IV-a au participat la lecțiile deschise despre siguranță și responsabilitate.

În cadrul cursurilor susținute în școlile din sectorul 1 al Capitalei polițiștii rutieri și echipe formate din psihologi și voluntari au informat elevii bucureșteni despre importanța respectări regulilor de circulație. În cadrul lecțiilor deschise s-a discutat despre cum pot fi în siguranță pe stradă, cum trebuie să  traverseze strada, cum pot fi în siguranță în mijloacele de transport, cum trebuie să folosească centura de siguranță și despre cum  recunosc un polițist. De asemenea, au fost prezentate și explicate semnele de circulație și culorile semaforului.

Curiozitatea copiilor a fost mare, multe întrebări au ajuns la oamenii legii și la echipele care au participat la aceste cursuri de educație rutieră. Pe lângă aceste ore de educație rutieră copiii au avut ocazia să vadă și chiar să intre într-o autospecială a Poliției Române.

După mai bine de o lună petrecută prin școli, tragem linie și putem spune că noua generație este incredibil de inteligentă, dezinvoltă, gata să le atragă atenția părinților care nu respectă regulile de circulație.

În cadrul proiectului s-a realizat, în parteneriat cu ISMB, prima metodologie de educație rutieră în baza căreia au fost formate 100 de cadre didactice din București, urmând ca în perioada următoare să mai fie formate 400 de cadre didactice. Aceste cursuri de formare au ca scop instruirea profesorilor din învățământul primar în vederea desfășurării la clasă a unor activități de educație rutieră.

Cele 26 de școli în care “Ora de Educație Rutieră a fost prezentă în perioada 6 noiembrie – 8 decembrie sunt: Școala Gimnazială Vasile Alecsandri, Liceul Miguel de Cervantes, Școala Gimnazială Nr. 5, Școala Gimnazială Sfinții Voievozi,  Colegiul Național de Muzică George Enescu, Școala Gimnazială Elena Văcărescu, Școala Gimnazială Ion Heliade-Rădulescu, Școala Gimnazială Geo Bogza, Școala Gimnazială Herăstrău, Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, Școala Gimnazială Titu Maiorescu, Liceul Teoretic Alexandru Vlahuță, Liceul Teoretic Jean Mone, Școala Gimnazială Sfântul Nicolae, Școala Gimnazială Nr. 162, Liceul Greco-Catolic Timotei Cipariu, Școala Gimnazială Pia Brătianu, Liceul Teoretic Nicolae Iorga, Școala Gimnazială Alexandru Costescu, Școala Gimnazială Nr. 183, Școala Gimnazială Nr. 178, Școala Gimnazială Nr. 179, Școala Gimnazială Nr. 192, Școala Gimnazială Nicolae Grigorescu, Școala Gimnazială Nr. 181, Școala Gimnazială Nr. 7.

Proiectul “Ora de Educație Rutieră” a ajuns la a IV-a ediție, este organizat de Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului – EDIT și susținut de Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS, și se desfăşoară în toate cele 6 sectoare ale Bucureştiului.

A IV-a ediție a proiectului “Ora de Educaţie Rutieră” se desfășoară pe perioada anului școlar 2017-2018, va fi prezentat în faţa a 25.000 de elevi ai claselor a III-a şi a IV-a, iar în proiect sunt implicaţi 700 învăţători din 120 şcoli, 100 de voluntari şi 100 de poliţişti din cadrul Poliţiei Române.

Pe 15 ianuarie “Ora de Educație Rutieră” se întoarce în școlile bucureștene.

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.