AFI HUB PROEDUS

AFI HUB PROEDUS – Te conectează la educația viitorului!

Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS deschide cel mai mare hub educațional din București dedicat copiilor, părinților, cadrelor didactice și organizațiilor non-guvernamentale din domeniul educației:

 

AFI HUB PROEDUS – Te conectează la educația viitorului!

 

        Proiectul se desfășoară în incinta Centrului Comercial AFI Cotroceni, etajul 1 (punct de reper – zona dedicata activităților pentru copii), în condițiile respectării tuturor normelor de protecție și distanțare socială, în contextul pandemiei actuale. 

 

Într-un spațiu generos, PROEDUS construiește cadrul potrivit de consultare, dialog și socializare între profesorii, părinții, elevii bucureșteni și societatea civilă în general, pe care îi susținem și îi încurajăm  să dezvolte inițiative inovative care să țină pasul cu evoluția modelelor din domeniul educației.

 

            AFI HUB PROEDUS își deschide porțile, ca proiect pilot, pentru 120 de zile, cu 1.200 de ore de consultare și socializare, peste 250 de formatori, speakeri, invitați și, estimăm aproximativ 25.000 de vizitatori.

 

Obținerea spațiului din AFI Cotroceni s-a realizat în baza unui parteneriat gratuit între cele două părți. Amenajarea HUB-ului s-a realizat cu sprijinul sponsorilor. Cuantumul sponsorizarilor depășește 1.500.000 de lei.

 

Hub-ul este deschis de luni până duminică în intervalul orar 10:00 – 20:00, intrarea este gratuită iar accesul la zonele comune se face la liber, în limita unui număr rezonabil de vizitatori, în conformitate cu reglementările în vigoare.

 

PROEDUS pune la dispoziție și cursuri de parenting, cursuri de dezvoltare personală și soft skills , workshop-uri, conferințe și ateliere tematice pentru care accesul se face cu programare online. Acestea sunt organizate zilnic și actualizăm calendarul săptămânal cu noi tematici, invitați de renume, profesioniști în diferite domenii. Pentru consultarea calendarului și înscrieri, click aici

Descrierea activităților 

 

           

AFI HUB PROEDUS – Te conectează la educația viitorului!

 

           

Cei trei actori din educație: elevii, părinții și profesorii pot participa la workshop-uri, training-uri, sesiuni de formare, dezbateri și concursuri de cultură generală, precum și activități multimedia, în cadrul unui studio de radio/televiziune sau se pot bucura de expoziții din domeniul revoluțiilor științifice. Aceste activități sunt dedicate, în special, liceenilor însă, hub-ul oferă surprize și pentru copiii din segmentul de vârstă 4-14 ani, precum expoziții cu informații utile despre corpul uman, experimente chimice din cadrul laboratorului special amenajat s.a.

 

Profesorii se vor bucura de un spațiu in care vor putea dezbate teme din domeniul educației non-formale, vor organiza workshop-uri și consultări, dar pot participa, alături de părinți, la sesiuni de consiliere și formare.

 

Îi așteptăm alături de noi pe reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale, implicați în activități educaționale, cu idei ce pot fi dezbătute și implementate în cadrul proiectelor  noastre cu caracter educațional non-formal.

 

În acest hub ne propunem să exemplificăm, să promovăm și să dezvoltăm activitățile PROEDUS în concordanță cu nevoile celor trei actori implicați în educație: elevi, părinți, profesori.

 

Noul Hub PROEDUS le oferă vizitatorilor experiențe vizuale-multimedia care le dezvoltă copiilor capacitatea de a transmite informația în imagini.

 

            Copiii pot explora lumea fascinantă a științei prin experimente chimice, adaptate în funcție de vârsta acestora. Această activitate le stimulează copiilor creativitatea și pofta de cunoaștere. Experiența laboratorului de chimie de la „Muzeul Copiilor”, unde, timp de 4 luni s-au realizat peste 500 de experimente, la care au participat aproximativ 12.000 de mici savanți, ne-a determinat să recreăm un astfel de spațiu interactiv, in care efectele imprevizibile ale reacțiilor dintre substanțele folosite și mediul înconjurător.

 

Platforma de e-learning www.hubproedus.ro va putea fi accesată de către toți vizitatorii în zona dedicată cursurilor online, unde vor fi disponibile 10 calculatoare complet echipate. Pe platformă, copiii pot alege dintr-o gamă variată de activități: peste 600 de lecții video și audio, 3.000 de fișe de lucru, cursuri, emisiuni, orientare în carieră, quizz-uri, bibliotecă digitală. Pană în prezent.  platforma are  peste 2 milioane de accesări .

Vom organiza concursuri de cultură generală și le vom oferi câștigătorilor premii ce constau în tabere. Anul trecut am lansat www.hubproedus.ro, singura de o asemenea dimensiune, la nivel național.

 

AFI HUB PROEDUS va dispune de zonă expozițională și ateliere interactive, precum și zonă de  film.

 

     Pentru zona de training estimăm un număr de aproximativ 1.500 de beneficiari, pe lună. Vom facilita training-uri tematice pentru părinți/copii/profesori.

 

În acest spațiu există și o zonă dedicată activităților sportive, prin implementarea unor proiecte și elemente esențiale de nutriție/stil de viață sănătos.

Suntem preocupați de implicarea copiilor in activități sportive prin organizarea de cursuri și cantonamente, competiții inter-clase, inter-școlare, interne și internaționale pentru promovarea sporturilor olimpice și de masă (fotbal, handbal, baschet, tenis de câmp, atletism, volei), dar și a unui stil de viață sănătos și activ. Peste 150.000 de elevi s-au implicat, timp de 10 ani, în activitățile sportive organizate de PROEDUS.

            Ne bazăm pe implicarea a peste 10.000 de elevi și profesori voluntari în toate activitățile din cadrul acestui spațiu multifuncțional.

PROEDUS implementează anual, începând din 2014 până în prezent, cel mai mare program de voluntariat dedicat elevilor de liceu – VOLUNTAR PROEDUS 2.0 (5.000 de voluntari pentru anul școlar 2020-2021 și procesul de înscriere este încă în derulare).

În 2018 am demarat singurul program de voluntariat pentru profesorii bucureșteni la nivel european PROFESOR VOLUNTAR 2.0 (peste 500 de voluntari pentru anul școlar 2020-2021 și procesul de înscriere este încă în derulare).

 

Rugăm toți vizitatorii și participanții să respecte normele în vigoare cu privire la împiedecarea răspândirii COVID-19: păstrarea distanței fizice, purtarea măștii de protecție astfel încât să fie acoperite în integralitate gura și nasul, să procedeze la dezinfectarea mâinilor folosind dispenser-ele din incinta hub-ului și să completeze declarațiile pe proprie răspundere, puse la dispoziție de personalul PROEDUS.