ARTist în Viitor

PROEDUS

ARTist în Viitor

 

Scop și obiective

Proiectul “ARTist în Viitor” este destinat elevilor claselor V-XII interesați de ariile artistice (muzică, dans, teatru, pictură ș.a.). Dorința lor de a se perfecționa, de a evolua și de a își dezvolta abilitățile în aceste domenii, dar și pentru cei ce își doresc să profeseze ulterior și să se orienteze în carieră în această direcție.

Obiectivul principal al proiectului este descoperirea de tinere talente care pot deveni exemple pentru tinerii de vârsta lor și nu numai.

Un alt obiectiv este reprezentat de motivarea atât a elevilor ce excelează în domenii artistice deja cunoscute precum: teatru, muzica (instrumental/canto), dans sau pictura, dar și identificarea unor talente originale si spectaculoase pe care ulterior să le vom promova.

De asemenea, cei mai talentați elevi participanți în cadrul proiectului „ARTist în Viitor” vor fi stimulați să rămână alături de PROEDUS prin participarea activa la proiectele ulterior organizate.

Activități

  1. Înscrierea participanților: Elevii înscriși în cadrul proiectului “ARTist în Viitor” vor beneficia de cursuri intensive de teatru, muzica (instrumental/canto), dans sau pictura, unde vor fi pregătiți de profesioniști.
  2. Organizare și desfășurare: Cursurile se vor desfășura în locații amenajate corespunzător domeniului de activitate ales, pe o perioada stabilita ulterior, conform programului școlar (în weekend).

Mentorii cursanților vor fi persoane calificate, buni pedagogi și chiar vedete în zona lor de acțiune, care ii vor surprinde pe micii viitori artiști prin exemplificarea la curs aleatoriu a unor demonstrații practice alături de invitați speciali de renume.

Fiecare domeniu de activitate propus, respectiv teatru, muzică (instrumental/canto), dans sau pictură se va finaliza cu un spectacol în care toți participanții vor avea ocazia de a demonstra nivelul de performanță dobândit. Aceștia vor fi premiați cu tabere organizate de PROEDUS, naționale sau internaționale, în funcție de locul obținut, trofee, diplome și vor avea oportunitatea de a păstra legătura directă cu mentorii lor pentru a dezvolta abilitățile dobândite, dar vor avea ocazia sa participe si la sesiuni de pregatire din mari școli de artă naționale sau internaționale.

Câștigătorii locurilor I, II si III ale fiecărui domeniu de activitate se vor reuni într-un spectacol extraordinar, unde vor fi evaluați de personalități marcante din domeniul artistic, iar cei care se vor ocupa podiumul vor fi premiați cu un schimb de experiență internațional în cadrul unor școli partenere renumite.

Rezultate și impact:

  • Crearea oportunități de a se implica în toate proiectele artistice organizate de PROEDUS;
  • Premianții spectacolului extraordinar participa la un schimb de experiență într-o școală parteneră de artă din străinătate;
  • Crearea unui mediu propice dezvoltării artistice, de descoperire a talentelor și de modelare a acestora;
  • Încurajarea tinerilor în manifestarea talentelor în domeniile de interes;

Realizarea unor echipe de talente care să promoveze cultura, arta și creația;

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. 

Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?

2. 

Ati participa la acest proiect?

3. 

Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?

4. 

Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?

5. 

Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?