Caravana Voluntarilor

PROEDUS

Caravana Voluntarilor

Scop și Obiective

Proiectul este adresat voluntarilor înscriși în programul de voluntariat al PROEDUS „Voluntar PROEDUS 2.0”. Este un proiect atât de conștientizare, cât și un manifest la implicare civică. Totodată, acest proiect reprezintă un exemplu de bună practică.

O altă componentă a caravanei voluntarilor, presupune marcarea zilelor din calendarul european prin vizite la diferite instituții și organizații pentru a face învățare experiențială. Scopul acestei caravane se constituie în înțelegerea diversității de acțiuni din comunitatea în care trăiesc. În funcție de interesul particular al fiecărui voluntar, acesta poate participa la internship-uri, stagii de pregătire, vizite de studiu și perfecționări pe ariile de interes, în funcție de nivelul de implicare.

Activități

Potrivit principiului „caravanei”, voluntari din cadrul programului, înscriși și în prezentul proiect print-un formular de înscriere, vor desfășura activități pe diferite teme/domenii, atât în spații publice din București, cât și din țară, în excursii de câte o zi sau prelungite.

Exemplu de activități: ecologizarea anumitor zone, flash-moburi, campanii de informare și conștientizare, cafenea publică, open space, evenimente de promovare a implicării civice și voluntariatului ș.a.

Vor fi organizate vizite la diferite fabrici, centre de reciclare, aziluri de bătrâni, case de copii, centre de protecție a animalelor, vizite la diverse ONG-uri și instituții, etc.

Rezultate și Impact

Caravana voluntarilor va avea un efect direct asupra voluntarilor, care în funcție de propriile interese vor reuși să – și dezvolte o serie de competențe, dar și o serie de acțiuni care vor contribui la orientarea lor profesională și personală prin dialogul educativ pe care îl vor realiza. Pe de altă parte, caravana va constitui un punct central de informare și vizibilizare a acțiunilor voluntarilor, fiind un manifest la participare la viața comunității.

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. 

Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?

2. 

Ati participa la acest proiect?

3. 

Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?

4. 

Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?

5. 

Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?