Adolescența reprezintă o etapă în care se manifestă nevoia de comunicare, de exprimare coerentă și creativă a opiniilor despre lume, de autodescoperire și înțelegere corectă a realității. Tinerii au nevoie de dobândirea unor abilități și instrumente pentru a observa mediul în care trăiesc, pentru a se raporta corect la el, pentru a comunica bine și a se exprima autentic, dincolo de şabloane.

Colegiul Naţional ,,Cantemir Vodă”  a organizat  în perioada 31 octombrie -18 noiembrie proiectul ,,Centrul de dezvoltare personală AutenticTeen”.

280 de elevi din toate liceele participante la proiect au avut şansa de a participa la dezbateri pe teme din viaţa adolescenţilor şi  workshop-uri de educaţie prin imagine, de comunicare şi media si de scriere creativă. În urma sesiunilor de dezbateri, au fost formate echipe de câte 6 elevi care au participat la concursul de debate.

La ceremonia de premiere au fost invitaţi reprezentanţi ai cât mai multor unităţi şcolare, membri ai comunităţii locale si părinţi. A fost realizata o prezentare Powerpoint care a conţinut cele mai bune foto-eseuri realizate. Aceasta a fost proiectată în cadrul conferinţei de închidere şi a festivităţii de premiere, fiind de asemenea inscripționată pe DVD-uri ce au fost distribuite școlilor participante.

Proiectul ,,Centrul de dezvoltare personală AutenticTeen” a fost realizat prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret în cadrul Parteneriatului Civic pentru Educaţie – CIVITAS.

Unităţi de învăţământ partenere: Colegiul Național ,,Victor Babeș”, Colegiul Național ,,Gheorghe Lazăr”, Colegiul Tehnic Energetic, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu”  şi Colegiul Național ,,Sf. Sava”.

 

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.