Adolescența reprezintă o etapă în care se manifestă nevoia de comunicare, de exprimare coerentă și creativă a opiniilor despre lume, de autodescoperire și înțelegere corectă a realității. Tinerii au nevoie de dobândirea unor abilități și instrumente pentru a observa mediul în care trăiesc, pentru a se raporta corect la el, pentru a comunica bine și a se exprima autentic, dincolo de şabloane.

Colegiul Naţional ,,Cantemir Vodă”   în parteneriat cu alte 5 de unităţi de învăţământ din capitală organizează în lunile octombrie şi noiembrie proiectul ,,Centrul de dezvoltare personală AutenticTeen”.

280 de elevi din toate liceele participante la proiect vor avea şansa să participe la dezbateri pe teme din viaţa adolescenţilor şi  workshop-uri de educaţie prin imagine, de comunicare şi media si de scriere creativă. În urma sesiunilor de dezbateri, se vor forma echipe de câte 6 elevi care vor participa la concursul de debate.

La ceremonia de premiere vor fi invitaţi reprezentanţi ai cât mai multor unităţi şcolare, membri ai comunităţii locale si părinţi. Se va realiza o prezentare Powerpoint care va conţine cele mai bune foto-eseuri realizate. Această va fi proiectată în cadrul conferinţei de închidere şi a festivităţii de premiere, fiind de asemenea inscripționată pe DVD-uri ce vor fi distribuite școlilor participante.