Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS, a organizat în perioada 6-14 mai 2017 a VI- a editie a „Festivalului Sportului”, în Piața George Enescu din Capitală!

comunicat fts-2

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.

Acest eveniment sportiv este destinat elevilor de liceu şi are ca scop dezvoltarea abilitatilor fizice, psihice şi de comunicare ale elevilor, prin antrenarea lor în spiritul fair-playului, competitivităţii constructive şi a perseverenţei. De asemenea, liceenii bucuresteni au avut ocazia să se afirme în plan sportiv, în faţa celorlalte unitati de invatamant, iar la final, echipele care şi-au pus în evidenţă cel mai bine devotamentul, spiritul de echipa si calitatile fizice au fost triumfatori.

comunicat fts-3Competiția de fotbal masculin a început sâmbătă, 6 mai, iar competițiile de fotbal feminin, volei, baschet și handbal, atât masculin cât și feminin, au începe în zilele de 07 mai, respectiv 08 mai 2017, pe terenurile special amenajate în Piața George Enescu din Capitală.

Numărul elevilor înscrisi în această competiţie a atins cifra de 1.768 de elevi bucuresteni, dupa cum urmeaza: 528 de baieti si 121 de fete la fotbal, 209 baieti si 165 de fete la volei, 169 de baieti si 169 de fete la handbal, 264 de baieti si 143 de fete la baschet.

comunicat fts-4Înscrierile elevilor a avut loc până la data de 26 martie 2017, tragerea la sorţi a meciurilor, pentru cele patru sporturi: fotbal, handbal, volei și baschet au avut loc în data de 05 aprilie 2017, ora 13.00, la Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu. Tururile preliminare s-au desfășurat în perioada 10 – 14 aprilie, pe terenurile de sport din unitățile școlare bucureştene, convenite de organizatorii competiției.

comunicat fts-5Turneul final al competiției a reunit în perioada 06 – 14 mai 2017 cele 16 echipe de liceeni calificate din tururile preliminare, la cele patru sporturi menţionate, pe categorii de gen.

comunicat fts-6Câştigătorii Finalei Festivalului Sportului, ediţia a VI-a, 2017 au fost premiaţi de Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS, cu premii în bani, tabere pe litoralul Mării Negre, dar şi în străinătate.

Lista completă a unităţilor de învăţământ câştigătoare:

VOLEI BĂIEŢI:

 1. Colegiul Tehnic Anghel Saligny
 2. Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I
 • Colegiul Național Matei Basarab

 

VOLEI FETE:

 1. Colegiul Tehnic Feroviar Mihai I
 2. Liceul Teoretic Dante Alighieri
 • Liceul Teoretic Benjamin Franklin

HANDBAL BĂIEŢI:

 1. Colegiul Tehnic Media
 2. Colegiul Național Octav Onicescu

 

HANDBAL FETE:

 1. Colegiul Național Octav Onicescu
 2. Liceul Teoretic Traian
 • Colegiul Tehnic Media

BASCHET BĂIEŢI:

 1. Colegiul Național Aurel Vlaicu
 2. Colegiul Tehnic Anghel Saligny
 • Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”

BASCHET FETE:

 1. Colegiul Economic A.D. Xenopol
 2. Colegiul Național Octav Onicescu
 • Colegiul National Gh. Șincai

FOTBAL FETE:

 1. Liceul Tehnologic Elie Radu
 2. Colegiul Economic Viilor
 • Colegiul Tehnic Media

FOTBAL BĂIETI:

 1. Liceul Mircea Eliade
 2. Liceul Tehnologic Sfântul Pantelimon
 • Liceul Bilingv „Miguel de Cervantes” din București

comunicat fts