Curs Gratuit de Initiere in Grafica 3D și Printare 3D 2018

Imprimantele 3D reprezint una din cele mai noi tehnologii fabricate in tara si in strainatate. Cu ajutorul acestora elevii vor afla despre diferitele moduri in care obiectele 3D pot fi proiectate, scanate sau descarcate pentru printare, vor afla cum imprimantele 3D transforma imaginea digitala intr-un obiect solid si vor invata cum sa creeze propriile obiecte printate 3D.

In cadrul acestui curs elevii vor invata despre unele dintre lucrurile fascinante care se fac astazi cu imprimantele 3D si despre ce se va intampla in viitor. Vom explica motivul pt care NASA va trimite imprimante 3D pe Marte si cum imprimantele 3D pot salva vieti aici pe Pamanat.

Tot in cadrul acestui curs, elevii vor intelege principiile de design si printare 3D, iar acest lucru le va deschide o multimer de noi idei creative.

Prin practica in grupuri de cate 2 cursanti si explicatii detaliate ori de cate ori este nevoie pe parcursul orelor de practica, elevii vor invata cum sa-si aduca la viata prin intermediul modelarii si printarii 3D ideile si proiectele.

Scopul acestor cursuri este reprezentat de educarea tinerilor in noile tehnologii si insusirea de noi competente folositoare in viitor prin acumularea de cunostinte in grafica si modelare 3D.

Cursurile de initiere in grafica si printare 3D vor pregati un numar de 150 de liceeni impatiti in 10 grupe, timp de 4 ore-zi si se vor desfasura pe parcursul a 10 cursuri de initiere in grafica si printare 3D, pe durata a 5 weekend-uri ( sambata si duminica).

La finalul modulului, elevii vor stii notiuni de baza despre tehnologia de imprimare 3D, tipuri de procedee de imprimare 3D, sa utilizeze o aplicatie de modelare 3D pentru crearea, modificarea si salvarea obiectelor, importul si exportul modelator 3D si multe altele.