O șansă la un viitor mai bun pentru copiii ȋn situații de risc din București

 

,,O șansă la un viitor mai bun pentru copiii ȋn situați de risc din Municipiul București” este un proiect norvegian creat special pentru copiii care traversează perioade dificile ȋn viața de familie sau la școală. Acesta se desfășoară ȋn parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București și Palatul Național al Copiilor.

PROEDUS a decis implicarea ȋn acest proiect pentru a sprijini copiii aflați ȋn situații problematice precum riscul de abandon școlar sau cu o situație familială dificilă.

Copiii care vor lua parte la acest program vor beneficia de consiliere specializată asigurată de către personal calificat. Ȋn plus, PROEDUS organizează pentru aceștia cursuri gratuite de formare și dezvoltare personală, oferindu-le tabere de 7 zile la mare sau la munte, asigurând integral costurile de cazare și de hrană. Aceste vacanțe vor fi o oportunitate de relaxare și de integrare a celor mici ȋntr-un mediu, ȋn care au posibilitatea de a-și dezvolta anumite cunoștințe, de a ȋnvăța noi tehnici de comunicare eficientă și metode prin care se pot dezvolta armonios, atât fizic, cât și psihic.

La festivitatea de deschidere a acestui proiect, desfășurată la Palatul Național al Copiilor, pe data de 22 februarie 2016, au fost prezenți 80 de voluntari ȋnscriși ȋn programul ,,Fii și tu voluntar PROEDUS!”. Aceștia s-au familiarizat cu obiectivele proiectului și cu metodele prin care ele vor fi atinse, astfel obținând informațiile necesare pentru a decide dacă doresc să se implice sau nu ȋn această activitate. De asemenea, ei au avut sarcina de a purta diverse discuții prin care să prezinte acest eveniment colegilor de liceu.

Prin parteneriatul cu proiectul ,,O șansă la un viitor mai bun pentru copiii ȋn situați de risc din Municipiul București”, PROEDUS oferă șansa voluntarilor ȋnscriși ȋn programul ,,Fii și tu voluntar PROEDUS!” de a se implica activ ȋn evenimentele desfășurate ȋn folosul copiilor participanți. Astfel, voluntarii pot dobândi cunoștințe noi, pot ȋnvăța din experiența altora, devenind mai responsabili și mai puțin predispuși spre criticarea celor din jur. Ȋn plus, aceștia pot interacționa cu oameni noi, devenind mai comunicativi, mai serioși, dar și mai maturi.