Voluntarii PROEDUS susţin ecologizarea

Voluntarii PROEDUS şi-au manifestat interesul faţӑ de ecologizarea parcurilor din Bucureşti prin participarea în numӑr mare la activitӑţi ce au avut ca scop plantarea copacilor în spaţiile verzi.

Locurile de desfӑşurare ale acestor activitӑţi au fost Parcul Tineretului şi Parcul Izvor. Peste 300 de voluntari au rӑspuns afirmativ la iniţiativa Centrului de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret Bucureşti şi a Primӑriei Capitalei. Sarcina voluntarilor în cadrul acestui eveniment a constat în plantarea copacilor în diferite zone ale parcurilor. Ei au conştientizat astfel importanţa fiecӑrei vieţi în ecosistem, rolul benefic al arborilor asupra sӑnӑtӑţii oamenilor şi efectele dezastroase care pot fi provocate prin distrugerea acestora. Fiecare elev a primit un tricou şi o şapcӑ cu insemnarea „Capitala creşte verde”. Voluntarii au fost împӑrţiţi în echipe, iar fiecarei echipe i-a revenit responsabilitatea de a planta minimum un copac. Plӑcerea cu care adolescenţii au desfӑşurat aceastӑ activitate a fost uşor observabilӑ în fiecare acţiune a lor. Dorindu-şi sӑ îşi aminteascӑ cu bucurie de aceastӑ zi, ei au denumit fiecare copac plantat.

Aceastӑ activitate a oferit tinerilor bucureşteni oportunitatea de a socializa, de a cunoaşte oameni şi lucruri noi, de a petrece mai mult timp în naturӑ şi de a înţelege importanţa vitalӑ a mediului înconjurӑtor.

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.