Excursii de Weekend

PROEDUS

Excursii de Weekend

Scop și Obiective

Proiectul „Excursii de Weekend”, reprezintă unul dintre cele mai ambițioase programe de pregătire a voluntarilor implicați în activitățile PROEDUS, fiind în fapt un proiect cu implementare continuă în ultimii ani, cu două perioade de desfășurare, primăvara și toamna, în fiecare an.

Scopul acestui proiect este pe de-o parte, pregătirea voluntarilor înscriși în programul “Fii și tu voluntar PROEDUS!” pentru participarea lor la proiectele, evenimentele și activitățile pe care PROEDUS le va organiza în cursul anului,  iar pe de altă parte, recompensarea elevilor remarcați în cadrul anumitor proiecte implementate de PROEDUS, pe baza unor criterii de selecție clare.

Activități

Cursurile de pregătire a voluntarilor PROEDUS se desfășoară în stațiunea Predeal, într-un context informal și o atmosferă relaxată, urmărind în același timp identificarea subiectelor de real interes pentru elevii bucureșteni, sesizarea problemelor cu care aceștia se confruntă și găsirea unor soluții eficiente împreună cu aceștia.

În general, zilele de sâmbătă sunt dedicate cursului de formare “Management de Proiect”, susținut de formatori acreditați. În cadrul cursului elevii au ocazia să se familiarizeze cu noțiunile de bază și să-și dezvolte abilitățile de management de proiect.

După o muncă bine făcută, distracția este binemeritată! Liceenii voluntari se relaxează, fac drumeții și plimbări, ei fiind însoțiți în permanență de coordonatorii voluntari de grup, care asigură supravegherea lor.

Rezultate și impact

În urma proiectului „Excursii de Weekend”,  câteva mii de voluntari PROEDUS parcurg un ciclu de formare complet constând în cursuri de inițiere, pregătire și perfecționare în domeniul coordonării și  al tehnicilor de acordare de prim ajutor, ceea ce le permite să  participe în mod efectiv organizarea taberelor, supravegherea și asigurarea siguranței și securității participanților la tabără.

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. 

Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?

2. 

Ati participa la acest proiect?

3. 

Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?

4. 

Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?

5. 

Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?