Roma

Roma este capitala Italiei. Situat pe malul fluviului Tibru, orasul are o istorie indelungata fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne.

Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numara Colosseumul si Columna lui Traian. O enclava a Romei este si statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfantului Scaun situat intr-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, si capitala singurei religii care are reprezentatie in Natiunile Unite (ca un stat observator non-membru).

roma

Paris

Paris este capitala si cel mai mare oras din Franta. Orasul este traversat de fluviul Sena, in nordul Frantei, in mijlocul regiunii Ile-de-France (cunoscută si ca regiunea Paris). Orasul in limitele sale administrative (cele 20 de arondismente) este in mare parte neschimbat din anul 1860.

paris

Praga

Praga (in limba ceha: Praha) este capitala Republicii Cehe. Orasul este situat pe raul Vltava, in Boemia Centrala si are aproape 1,67 milioane de locuitori, in numarul carora nu sunt luati în consideratie cei aproximativ 300.000 de navetisti, care lucrează in oras, dar nu locuiesc aici.

Praga are diferite supranume, printre care Praga mater urbium (“mama oraselor”), “Orasul celor o suta de clopotnite” sau “Orasul de aur”

praga

Lisabona

Lisabona este plasata pe costa de vest a tarii, la Oceanul Atlantic, unde raul Tejo (Tagus), se varsa in ocean. Inima orasului este “Baixa” sau “Orasul de Jos”, zona unde se afla Castelul Sso Jorge si Catedrala Santa Maria Maior. Cel mai vechi cartier al orasului este Alfama, aproape de raul Tejo.

lisabona

Bruxelles

Bruxelles (neerlandeza Brussel, germana Brüssel, engleza Brussels, valona: Brussele) este capitala Belgiei, sediul guvernului si parlamentului federal, precum si a mai multor entitati federale: Regiunea Capitalei Bruxelles, Regiunea Flandra si comunitatile franceza si flamanda.

bruxelles

Madrid

Madrid este capitala Spaniei. Construit pe ruinele unui fort maur numit Magerit, orasul a devenit capitala in 1561, in timpul domniei lui Filip al II-lea de Habsburg. Ca urmare Madrid a devenit un oras infloritor, iar astazi este rivalizat cultural doar de către Barcelona.

Madrid este nu doar capitala tarii, ci si capitala provinciei si a comunitatii autonome Madrid.

Madrid este cunoscut si pentru viata sa de noapte si discotecile sale; pentru madrileni nu este iesit din comun sa danseze toata noaptea, iar apoi dimineata sa mearga la munca. Aceasta viata de noapte numită la movida, a inflorit dupa moartea lui Franco.

Madrid