eXPLoRE

PROEDUS

eXPLoRE

Descoperă Bucureștiul

Scop și obiective

Proiectul ,,eXPLoRE” este destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 13-20 de ani interesați de cunoaștere, dezvoltare personală, îmbunătățirea cunoștințelor și perfecționarea educațională în ceea ce privește istoria și cultura Bucureștiului și nu numai, având ocazia de a descoperi orașul într-un spațiu competitiv.

Obiectivul principal al proiectului este oferirea de suport educațional elevilor din ciclul gimnazial si liceal cu ajutorul căruia cei înscriși vor beneficia de o zi plină de aventură și învățare alături de profesori/studenți voluntari care îi vor coordona pe parcursul proiectului, prin implicarea în timpul liber într-un mod productiv, constructiv și distractiv, într-un treasurehunt (vânătoare de comori) în care vor descoperi împreună orașul București, istoria acestuia și arta fotografiei urbane.

Împărțiți pe echipe și coordonați de studenți și/sau profesori voluntari, în colaborare cu voluntarii din trustul multimedia PROEDUS, treasurehunt-ul presupune descoperirea atracțiilor, a punctelor istorice, a detaliilor necunoscute, a monumentelor, a instituțiilor de cultură și nu numai, din București.

Proiectul ,,eXPLoRE” vine în întâmpinarea elevilor care doresc aprofundarea cunoștințelor despre București cu circuite de o zi prin oraș și workshop-uri de artă, fotografie  și istorie urbană, echipele formate din tineri și coordonatori având de îndeplinit o serie de sarcini specifice, care în mod cert vor veni ca o completare a cunoștințelor și a deprinderilor dobândite deja în școli și licee.

Activități

Înscriere: Înscrierea se va face pe o platformă online dedicată proiectului ,,eXPLoRE”. Aici tinerii vor avea de completat datele solicitate, în câmpuri obligatorii și își vor putea alege data, workshop-ul și circuitul la care vor să participe în weekend (sâmbătă sau duminică). Înscrierea se va finaliza doar în momentul în care viitorul participant a completat corect și complet toate câmpurile formularului online.

Organizare și desfășurare:Circuitele detipultreasurehunt se vor desfășura pe parcursul unei singure zi în zona centrală a orașului București, și, pe parcursul acestora, participanții vor primi indicii după rezolvarea fiecărui quest în parte și kituri de detectivi, toate acestea făcându-i să se simtă ca adevărați mici ,,Sherlock Holmes”.

Tinerii participanți doritori, vor avea ocazia de a participa la începutul zilei, înainte de începerea fiecărui treasurehunt în parte, la workshop-uri pe artă/fotografie urbană și de tipul ,,Bucureștiul nou versus Bucureștiul vechi” în urma cărora vor dobândi noi cunoștințe și abilități care le vor fi utile de-a lungul circuitului și nu numai.

Pe parcursul competiției, echipele participante vor avea acces la secțiunea bibliotecii digitale din cadrul ,,Self Learning Hub PROEDUS” care cuprinde materiale auxiliare despre istoria Bucureștiului, cu informații utile pe care tinerii le pot folosi în rezolvarea fiecărui quest în parte și ulterior își pot îmbogăți și aprofunda cunoștințele legate de tematicile workshop-urile la care au luat parte în cadrul proiectului ,,eXPLoRE” accesând secțiunea de tutoriale din cadrul ,,Self Learning Hub PROEDUS”.

Echipele câștigătoare ale fiecărui circuit vor fi premiate cu tabere organizate de PROEDUS, naționale sau internaționale, în funcție de locul obținut (I, II sau III), trofee, diplome și ocazia de a participa în viitoare proiecte organizate de PROEDUS.

Rezultate si impact

  • Creșterea numărului de elevi bucureșteni care cunosc detalii din istoria Capitalei, clădirile cheie, zonele cele mai importante și valorificarea sentimentului de mândrie față de propriul oraș;
  • Crearea oportunității pentru tinerii participanți de a învăța într-un mod distractiv, non-formal și competitiv;
  • Crearea unui mediu propice dezvoltării educaționale si autodidacte;
  • Încurajarea elevilor de a se perfecționa în domeniul istoric, cultural și educațional;

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. 

Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?

2. 

Ati participa la acest proiect?

3. 

Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?

4. 

Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?

5. 

Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?