Din păcate în prezent mulţi copii şi tineri nu reuşesc să aibă un stil de viaţă sănătos care să le asigure un climat de viaţă echilibrat. Sănătatea fizică şi mentală este necesară atât studiului cât şi unei vieţi active. Mulţi tineri nu reuşesc să se integreze pe piaţă muncii, chiar şi după finalizarea studiilor liceale, deoarece le lipsesc abilităţile practice din domeniul pe care îl au în vedere.

În perioada 31 octombrie -18 noiembrie Colegiul Tehnic  P.Tc. „Gh. Airinei”  a demarat  un proiect care priveşte alimentaţia sănătoasă pentru a atrage cât mai mult atenţia elevilor asupra acestui aspect important.

Cel puţin 360 de elevi, alături de părinţii lor, au participat la ateliere despre domeniul alimentar şi la activităţi practice. Elevii au avut oportunitatea de a participa activ la o zi de lucru în bucătărie cu scopul de a se familiariza cu principalele activităţi de gastronomie. Ei au realizat preparate culinare care sunt, de-o data, mâncare sănătoasă cât şi reprezintă tradiţii şi elemente specifice bucătăriei româneşti. Elevii au participat la un concurs gastronomic organizat între unităţile şcolare partenere. Echipa fiecărei unităţi şcolare a avut de realizat o reţeta originală, ultilizand anumite ingrediente impuse de către juriu. Aceste reţete inedite au fost incluse într-o broşură de prezentare a proiectului care a fost distribuită la festivitatea de încheiere.

Proiectul ,,GREEN: Gastronomie Românească – Exercițiu de Educație și Nutriție” a fost realizat prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret în cadrul Parteneriatului Civic pentru Educaţie – CIVITAS.

Unităţi de învăţământ partenere: Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu”, Şcoala Gimnazială Nr. 4, Şcoala Gimnazială Nr. 86, Şcoala Gimnazială Nr. 190, Colegiul Economic Viilor, Grădinița Nr. 272, Colegiul Tehnologic „Antim Ivireanu”  şi Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi”.

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.