Din păcate în prezent mulţi copii şi tineri nu reuşesc să aibă un stil de viaţă sănătos care să le asigure un climat de viaţă echilibrat. Sănătatea fizică şi mentală este necesară atât studiului cât şi unei vieţi active. Mulţi tineri nu reuşesc să se integreze pe piaţă muncii, chiar şi după finalizarea studiilor liceale, deoarece le lipsesc abilităţile practice din domeniul pe care il au în vedere.

În lunile octombrie si noiembrie Colegiul Tehnic  P.Tc. „Gh. Airinei”  a demarat alături de alte 8 unităţi şcolare din capitală un proiect care priveşte alimentaţia sănătoasă pentru a atrage cât mai mult atenţia elevilor asupra acestui aspect important.

Cel puţin 360 de elevi, alături de părinţii lor, vor participa la ateliere despre domeniul alimentar şi la activităţi practice. Vor avea şansă de a participa activ la o zi de lucru în bucătărie cu scopul de a se familiariza cu principalele activităţi de gastronomie. Ei vor realiza preparate culinare care sunt, de-o data, mâncare sănătoasă cât şi reprezintă tradiţii şi elemente specifice bucătăriei româneşti. Elevii vor participa la un concurs gastronomic cu premii între unităţile şcolare partenere. Echipa fiecărei unităţi şcolare va avea de realizat o reţeta originală, ultilizand anumite ingrediente impuse de către juriu. Aceste reţete inedite vor fi incluse într-o broşură de prezentare a proiectului care va fi distribuită la festivitatea de încheiere.