HUB EDUCAȚIONAL

PROEDUS

HUB EDUCAȚIONAL

Scop și obiective

Ținând cont de interesul internațional al autorităților pentru înființarea și dezvoltarea centrelor de educație și dezvoltare a centrelor sportive și de tineret și, având în vedere lipsa unei infrastructuri performante în acest sens la nivelul Municipiului București, considerăm oportună înființarea unui centru multifuncțional care să angreneze toate ariile de interes ale copiilor și elevilorbucureșteni dornici de a învăța într-un spațiu propice, educativ, recreativ și interactiv. Înființarea unui astfel de spațiu vine atât în completarea sistemului educațional tradițional, cât și ca alternativă la petrecerea timpului liber într-un mediu organizat și supravegheat.

Obiectivul principal al proiectului este oferirea de suport educațional copiilor și elevilor, dar și părinților și profesorilor care vor putea beneficia de serviciile hub-ului, aceștia fiind asigurați că centrul multifuncțional este un spațiu sigur în care copiii lor își pot petrece în mod constructiv timpul liber, atât împreună, cât și singuri, zilnic, înainte sau după terminarea orelor de la grădiniță/școală sau în vacanțe.

Creat ca un concept care să îi scoată pe copii din bancă și venind cu o abordare de învățare de la individ la comunitate, centrul le va permite să caute, să studieze și să facă greșeli, stârnindu-le curiozitatea și descoperind în același timp ,,de ce se întâmplă” și ,,cum se întâmplă” prin joacă, experimente live bazate pe simțuri și pe ,,a pune mâna”, show-uri și proiecții 3d, ateliere și multe altele.

Activități:

 1. Înscriere: Înscrierea se va face pe o platformă online dedicată Hub-ului Educațional. Aici părinții/copiii/profesorii vor avea de completat datele solicitate, în câmpuri obligatorii și își vor putea alege data, ora și activitatea de care sunt interesați și la care vor să participe în timpul săptămânii, înainte sau după școală/grădiniță. Înscrierea se va finaliza doar în momentul în care au fost completate corect și complet toate câmpurile formularului online.
 2. Organizare și desfășurare:

Ne dorim ca centrul multifuncțional să fie deschis tot anul, în timpul săptămânii și în weekend și să contribuie la dezvoltarea copiilor din punct de vedere cultural, artistic, educațional, tehnologic și științific, dobândind abilități și competențe care să vină în completarea cunoștințelor și a deprinderilor dobândite deja acasă, la grădiniță sau la școală.

În acest sens, propunem un spațiu fizic dedicat, multifuncțional, în care vom regăsi:

 • Bibliotecă;
 • Mediatecă;
 • Laboratoare/simulatoare științifice;
 • Spații dedicate muzicii (săli cu instrumente muzicale) și săli de pictură/desen/grafică;
 • Săli de lectură și spații de învățare adaptate noilor nevoi educaționale;
 • Zone dedicate artelor (teatru, film, dans);
 • Săli dedicate învățării experiențiale și non-formale;

Preșcolarilor și copiilor din ciclul gimnazial, le vor fi puse la dispoziție toate cele menționate mai sus, având oportunitatea de a învăța într-un mod non-formal toate domeniile care îi interesează și nu numai. Prin spații proiectate astfel încât orice copil să-și pună în valoare creativitatea și să le fie stârnită curiozitatea, aceștia vor putea descoperi noi pasiuni, hobby-uri sau talente, creându-le premisele orientării către o carieră în domeniul respectiv.

Rezultate si impact

 • Crearea oportunității pentru tinerii participanți de a învăța într-un spațiu recreativ, inovativ, non-formal, tehnologizat și multifuncțional;
 • Crearea unui spațiu propice dezvoltării educaționale experiențiale si autodidacte;
 • Încurajarea elevilor de a se perfecționa sau de a-și descoperi domeniile de interes;
 • Îmbunătățirea relațiilor părinte-copil, profesor-copil;

Centrul va oferi tuturor beneficiarilor șansa de a petrece timp valoros într-un spațiu inovativ de recreere și învățare non-formală propice creării de noi legături și prietenii, perfecționării comunicării interpersonale formale și non-formale, oferind tuturor ,,cu mic, cu mare” șansa de a învăța lucruri noi, de a-și descoperi/redescoperi pasiuni sau hobby-uri, indiferent de vârstă, care să-i facă să uite de cotidian și de grijile zilnice

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. 

Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?

2. 

Ati participa la acest proiect?

3. 

Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?

4. 

Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?

5. 

Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?