Jurnal de tabără-Seria a X-a la Costinești

Hello, everybody! Noi suntem jurnaliștii din seria 10. O parte dintre noi, cu state vechi ca jurnaliști PROEDUS. Am fost la Costinești în primele săptămâni, ne-a plăcut tare mult și ne-am dorit să revenim. Printre noi, și alți elevi dornici să învețe jurnalism. De data aceasta trecem peste jocurile de acomodare pentru că avem experiență, pentru că suntem un grup bine format, știm, aproape toți, ce vrem și putem face, iar cu cei noi ne-am împrietenit pe teren, la filmări. Obișnuitul mesaj pe watsapp, venit din partea coordonatorului de proiect, ne anunța prima întâlnire de lucru în care ne-am organizat pe echipe, fiecare membru al acesteia având rolul lui: fotograf, operator imagine, reporter, documentarist, editor montaj, voice-over. Jurnaliștii noi au participat la un training de instruire pentru a învăța elementele de bază, iar ulterior am realizeazat un calendar de filmări. Conform acestuia, fiecare echipă știa clar ce are de făcut. În prim plan sunt coordonatorii din tăbăra. I-am urmărit atent în toate activitățile de coordonare și monitorizare a elevilor din tabără și am realizat câteva reportaje și fotografii cu activitățile în care au fost implicați.

Tot în această săptămână, jurnaliștii au îmbinat activitățile multimedia cu cele artistice. În timp ce pasionații de dans și-au dorit să participe la repetițiile pentru coregrafia unui flashmob pe plajă, noi, ceilalți eram responsabili cu realizarea fotografiilor și materialelor video.

Duminică, înainte de apusul soarelui, ne-am adunat pe plajă pentru flashmob. Am antrenat în această activitate și alți elevi din tabără. Cu bună dispoziție și muzica potrivită, ne-am organizat și i-am anunțat pe toți cei aflați la plajă că voluntarii PROEDUS pregătesc o coregrafie. Pentru a fi cât mai sonori, alături de noi s-a alăturat și VJ-ul responsabil cu distracția pe plaja Tropical din Costinești. Ce a ieșit, atât din punct de vedere artistic, cât și vizual, puteți vedea aici.

Săptămâna 10 s-a încheiat cu un foc de tabără la malul mării unde ne-am adunat pentru a cânta, a ne îmbrățișa și a ne lua rămas bun până la următoarea întâlnire a jurnaliștilor PROEDUS.

Ne revedem în etapa următoare! Sau poate mai devreme!

 

Cu prietenie și entuziasm,

Echipa de Jurnaliști PROEDUS-Seria a X-a