Kid’s Sport Festival

“Kids Sport Festival”, eveniment organizat de catre Centrul de Proiecte si Programe Educationale si Sportive Pentru Copii si Tineret Bucuresti, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti, reuneste an de an sute de elevi din invatamantul gimnazial, ai tuturor scolilor bucurestene doritoare sa participe la competitiile festivalului. Copiii talentati, ce dau dovada de dibacie intr-unul din cele sapte sporturi: baschet, cross, fotbal, handbal, tenis, viteza, volei; au ocazia sa se afirme intr-una din competitiile, in care toti cei participanti sunt castigatori, dand dovada de experienta si fair-play!

Ca orice competitie de o astfel amploare, meciurile au fost alese prin tragere la sorti. Toti profesorii scolilor generale participante au luat parte la aceasta tragere la sorti, pentru desfasurarea unei competitii transparente si egale din punct de vedere al sanselor de castig. In cadrul acestui eveniment, pentru fiecare sport au fost create, atat echipe de baieti, cat si echipe de fete, pentru a putea acorda ocazia fiecarui elev sa concureze in cadrul sportului dorit. Astfel, dupa stabilirea meciurilor, a grupelor si a regulilor, urmatorul pas a fost inceperea propriu-zisa a competitiilor.

Anul acesta, festivalul s-a desfasurat in perioada 3-11 octombrie, in complexul “Academia Sportului”, din incinta National Arena.

Spatiul special amenajat si terenurile pregatite corespunzator, pentru un concurs de asa amploare, i-a ajutat pe elevi sa se simta ca intr-o competitie de talie internationala.

Festivalul a reprezentat o responsabilitate mare la nivel organizatoric, datorita repartizarii sarcinilor tuturor voluntarilor prezenti la eveniment, in vederea organizarii eficiente a acestuia. Toate competitiile au fost distribuite, astfel incat acestea sa nu se suprapuna, iar programul sa fie unul accesibil si neepuizant.

Competitiile de cross si cele de viteza s-au desfasurat in jurul Arenei Nationale, securitatea participantilor nefiind pusa in pericol, datorita masurilor luate si a organizarii eficiente.

In fiecare zi, timp de o saptamana, copiii inscrisi, sustinuti de catre profesorii coordonatori, au dat dovada de responsabilitate, devotament si implicare, prezentandu-se la fiecare meci si dand tot ce aveau mai bun pentru a-l castiga.

Pe parcursul intregului festival, participantii s-au aratat incantati de atmosfera, conditii si organizare. Astfel, elevii s-au simtit sprijiniti si de catre organizatorii evenimentului.

Ajunsi in finale, copiii s-au luptat pentru locurile fruntase, dorind sa obtina cea dintai pozitie in clasament. Castigatorii si profesorii acestora au fost premiati pe masura meritelor si a muncii depuse in cadrul festivalului.

Scopul principal al acestui eveniment de amploare este acela de a le deschide elevilor din invatamantul gimnazial noi oportunitati, atat catre ceea ce inseamna sport si miscare, cat si catre importanta acestora. Participantii isi pot dezvolta nu numai abilitatile fizice si sportive, dar si psihicul, prin interactionarea cu elevi de aceeasi varsta cu pasiuni comune.

Astfel, prin organizarea “Kids Sport Festival”, dorim implicarea elevilor si deschiderea profesorilor catre noi idei, catre noi metode de a practica sport, catre activitati si competitii extracuriculare destinate exclusiv elevilor dornici de recreere printr-un astfel de mod, si anume: sportul.

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.