Minitrust Multimedia

PROEDUS

Minitrust Multimedia  

Scop și Obiective

Programul este adresat elevilor din ciclul gimnazial și liceal al elevilor din Municipiul București ce sunt pasionați de jurnalism și zona media. Aceștia vor constitui alături de angajații PROEDUS, biroul de presă al instituție, fiind în egală măsură un exercițiu de redactor/ jurnalist, dar și recunoașterea meritelor prin publicarea pe canalele de comunicare instituțională a tuturor materialelor realizate de acești elevi.

 1. Crearea unui mini-trust multimedia format din elevii implicați în proiectele instituției care pe durata anului să lucreze împreună cu responsabilii de comunicate la tot ceea ce implică comunicare instituțională și crearea identității vizuale a PROEDUS 2.0
 2. Oferirea de cursuri, ateliere, work-shopuri/ școli de vară pentru elevii implicați în proces pentru a dobândi competențe pe aria multimedia.
 3. Participarea la reuniuni și conferințe naționale și internaționale pe teme de media și adaptare la noile contexte de comunicare a elevilor implicați in proiectul multimedia al PROEDUS 2.0
 4. Realizarea de întâlniri bilunare pentru a stabilii țintele de comunicare ale PROEUDS 2.0, precum și exersarea abilităților și competențelor elevilor înscriși in cadrul Minitrustului Multimedia.

Activități

 1. Lansare apel înscriere pentru elevi în cadrul proiectului.
 2. Prezentare rezultate activități sezon estival 2019 din cadrul proiectului „Jurnalist PROEDUS” pe canale de comunicare, dar și prin sesiuni de informare cu participarea elevilor și chiar a cadrelor didactice.
 3. Realizare campanii de informare/vizibilizare a proiectului în rândul elevilor.
 4. Realizarea unor cursuri și întâlniri cu scopul de a se cunoaște echipa și a stabili direcțiile și modul de lucru, inclusiv repartiția pe grupe de vârstă.
 5. Derularea de cursuri de specialitate pentru dobândirea de competențe pe zone multimedia.
 6. Realizarea de activități jurnalistice împreună cu responsabilii de PR și comunicare pe durata întregului an.
 7. Participarea la circuite și tabere interactive și de lucru pentru cei mai implicați jurnaliști PROEDUS.
 8. Oferirea certificatelor de participare și a adeverințelor ce confirmă activitățile realizate alături de echipa PROEDUS 2.0.

 

Rezultate și Impact

 1. Cel puțin 100 de elevi din ciclul gimnazial și liceal vor lua parte la sesiuni de cunoaștere, formare și perfecționare pe zona multimedia pe durata anului școlar.
 2. Platformele de comunicare și PR ale PROEDUS 2.0 se vor dezvolta și vor fi din ce în ce mai vizibile prin strânsa relație ce se va stabili între voluntarii/jurnaliștii PROEDUS și  responsabilii de comunicare ai PROEDUS 2.0.
 3. Vor fi realizate sesiuni de informare de la egal la egal pentru elevii din Municipiul București pentru promovarea acțiunilor și programelor instituției, acestea fiind realizate de către jurnaliștii PROEDUS 2.0 prin intermediul unor Cafenele Publice sau Open Space.
 4. Se vor realiza cursuri de formare, ateliere de perfecționare și sesiuni de mentorat cu elevii implicați în zona multimedia cu scopul orientării către domeniul multimedia ca viitoare profesie sau doar ca hobby/ petrecere a timpului liber.

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. 

Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?

2. 

Ati participa la acest proiect?

3. 

Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?

4. 

Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?

5. 

Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?