Motric Time

PROEDUS

Motric Time

 

Scopul proiectului și obiectivele

Un sport reprezintă o activitate de natură fizică și poate implica și competiția. Totodată, sportul este o activitate care poate influența stilul de viață, sănătatea sau personalitatea unui om. Orice persoană își dorește o pauză de la cursul normal al unei zile de muncă, o pauză în care să se recreeze și să practice diferite activități prin care să își pună în mișcare trupul și mintea.

Proiectul „Motric Time” va implica tineri participanți care vor avea ocazia să își valorifice competențele și abilitățile dobândite în cadrul orelor de educație fizică sau în cadrul cluburilor unde practică diverse activități sportive, reușind să promoveze un stil de viață sănătos, dar și bucureșteni de toate vârstele precum și familiile și copiii.

Scopul organizării proiectului este de a oferi posibilitatea fiecărei persoane de a-și găsi o preocupare, de a-și canaliza energia într-un mod cât mai pozitiv. Prin acest proiect dorim să aducem în prim-planul vieții de zi cu zi, bucuria de a împărtăși cu prietenii sau familia câteva momente de relaxare și de recreație chiar în proximitatea locuinței.

 

De asemenea principalele obiective ale proiectului sunt:

  • Crearea unui mediu propice dezvoltării durabile a capacităților fizice, psihice și mentale a elevilor bucureșteni;
  • Promovarea spiritului liber și competitiv, ideii de joc în echipă și a noțiunii de fair-play;
  • Realizarea unor conexiuni între tinerii bucureșteni, prin prisma creării unor noi prietenii între participanții la proiect;

Activități

Evenimentului va avea loc în spațiul destinat proiectului „Școala pe Maidan”. Vom amenaja terenuri de sport, zone de joacă dar și scenotehnică și  corturi de depozitare a materialelor.În cadrul acestui proiect, punem la dispoziție activități sportiv-recreative, în vederea încurajării unui stil de viață sănătos, promovând astfel importanța exercițiului fizic și a activităților sportive, ca factori centrali ai dezvoltării armonioase a tinerilor.

Vor fi amenajate terenuri de sport și spații de joacă, precum:

Teren de baschet 3 la 3;

Teren de volei;

Teren mini fotbal;

Spații special-amenajate pentru practicarea badminton-ului, a tenisului de masă, tenis cu piciorul;

Zonă fitness si aerobic;

Având în vedere faptul că prin principalul obiectiv ale acestui proiect este relaxarea prin practicarea unui sport, perioada de desfășurare va fi în timpul verii, moment al anului în care vremea este cea mai prietenoasă, poate chiar în timpul vacanței școlare, respectiv în lunile Iunie-August.

Rezultate și impact

Creșterea gradului de satisfacție și apreciere a evenimentelor sportive de acest gen, a activităților sportive cât a evenimentelor culturale și programelor de dezvoltare susținute de PROEDUS. De asemenea activitatea sportivă dorește a aduce un plus de motivație în ceea ce privește viața în ansamblul, de a îi scoate din monotonia cotidiană și de a da un re-start stării emoționale și de bine.

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. 

Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?

2. 

Ati participa la acest proiect?

3. 

Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?

4. 

Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?

5. 

Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?