Piata Statelor Membre 2018

Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, alături de Centrul Infoeuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a organizat cea de-a cincea ediție a evenimentului „Piața Statelor Membre ale Uniunii Europene”, în data de 5 Mai 2018, în Parcul Cișmigiu, celebrând Ziua Europei și cu această ocazie, împlinirea a 11 ani de la integrarea țării noastre în Uniunea Europeană.
Vizitatorii evenimentului, atât cei mari cât și cei mici, au putut interacționa într-un mediu nonformal cu reprezentanți ai ambasadelor din țările membre ale Uniunii Europene, participante la acest eveniment, astfel luând contact cu obiceiurile, ofertele turistice, curiozitățile și gastronomia specifică.
Pe aleile ce au condus la foișorul din Parcul Cișmigiu, meșterii tradiționali români au adus la viață obiceiuri, mai puțin cunoscute printre contemporanii secolului al XXI-lea, prin intermediul demonstrațiilor de olărit, fierărit, linogravură, țesut la război orizontal și vertical, precum și ateliere pentru copii în care au putut confecționa cu mânuțele lor, coifuri, steaguri, moriști, brâuri tradiționale și flori.
Vizitatorii  au avut parte de o serie de surprize și de un program artistic internațional, unde au fost prezentate momente de muzică și dans, specifice atât României cât și altor țări membre ale Uniunii Europene.

Ca în fiecare an, evenimentul “Piața Statelor Membre ale Uniunii Europene” a reușit să atragă un număr mare de vizitatori, dar și un număr mare de țari membre ale Uniunii Europene.