Piața Statelor Membre ale Uniunii Europene 2017” a strâns 7000 de vizitatori!

Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, împreună cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a organizat cea de-a patra ediție a evenimentului „Piața Statelor Membre ale Uniunii Europene”, în data de 7 Mai 2017, în Parcul Cișmigiu, pentru a celebra Ziua Europei și cu această ocazie, împlinirea a 10 ani de la integrarea țării noastre în Uniunea Europeană. Pentru o zi, aleile ce conduc către Foişorul din Parcu Cişmigiu, au devenit o zonă de expoziţie, unde multiculturalismul, diversitatea, voia bună şi tradiţiile specifice au fost la ele acasă.

La invitaţia de a celebra împreună unitatea şi diversitatea Uniunii Europene, dar şi cei 10 ani de la integrarea României în UE, au răspuns afirmativ 17 ţări: Italia, Austria, Slovenia, Slovacia, Germania, Cipru, Grecia, Croaţia, Irlanda, Cehia, Lituania, Malta, Spania, Polonia, Olanda, Marea Britanie, dar şi Biroul de Informare al Parlamentului European şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Fiecare din aceste ţări, alături de România, şi-au prezentat obiceiurile, gastronomia, ofertele turistice dar şi istoria locală, într-un cadru special amenajat.

Numărul vizitatorilor evenimentului „Piaţa Statelor Membre ale Uniunii Europene” a atins cifra de 7000, atât cei mari, cât şi cei mici au putut să se bucure de atelierele demostrative din Parcul Cişmigiu, care au readus la viaţă arta olăritului, fierăritului, linogravurii şi țesutului la război. Atelierele de creaţie de coifuri, rame, steaguri, cutii şi facepainting au atras şi ele atenţia celor mici, punându-le imaginaţia la încercare.

De la acest eveniment nu au lipsit nici voluntarii PROEDUS, care au ajutat la buna desfăşurare a activităţilor, sărbătorind deopotrivă diversitatea culturală a Uniunii Europene şi integrarea României în Comunitatea Europeană.

Ca în fiecare an, evenimentul  „Piața Statelor Membre ale Uniunii Europene” reuşeşte să atragă un număr mare de vizitatori şi un număr mare de ţări membre ale Uniunii Europene, demonstrând atât frumuseţea obiceiurilor şi culturii româneşti cât şi diversitatea unitară a Comunităţii Europene.

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.