Primaria Copiilor 2018

În proiectul Primăria Copiilor s-au înscris 125 de unități școlare. Apasati pe butonul de mai jos, pentru a vedea lista completă.

Informare:

Termenul pentru înscrierea în proiectul Primăria Copiilor se prelungește până la data de 27 februarie 2018.

Vom comunica la finalizarea termenului de înscriere tuturor persoanelor înscrise în proiect un mesaj cu privire la pașii ce urmează a fi îndepliniți în cadrul proiectului. Calendarul de derulare se va adapta în conformitate cu modificările apărute.

Prelungirea termenului de înscriere în cadrul proiectului s-a realizat în baza Deciziei nr.38 din 16.02.2018

Pentru a vizualiza decizia, click aici!

Pentru completarea formularului de inscriere, click aici!

Capitala va avea un Primar și șase Viceprimari de sector din rândul elevilor bucureșteni! A fost lansat cel mai nou proiect al Primăriei Municipiului București, prin PROEDUS, Primăria Copiilor, o inițiativă a Consiliului General al Municipiului București, care își propune implicarea civică a elevilor de gimnaziu în probleme la nivel local, specifice vârstei lor.  Peste 300 de profesori din școlile și liceele bucureștene au răspuns afirmativ  la prima dezbatere pe această temă care a avut ca scop informarea cadrelor didactice cu privire la etapele de desfășurare, procedura de implementare, responsabilitățile aleșilor, modul de funcționare, dar și beneficiile acestui proiect. „Ne propunem să promovăm implicarea civică și conștientizarea drepturilor și obligațiilor cetățenești, prin exersarea unui proces democratic la nivel local în rândul elevilor claselor V-VIII din școlile bucureștene și constituirea unui for de reprezentare și de îndrumare a elevilor prin proiecte de dezvoltare adresate tinerei generații”, a declarat Florin Diaconescu, directorul Centrului de Proiecte Educaționale și Sportive București-PROEDUS.

Prezent la această dezbatere, Tudor Tim Ionescu, unul dintre cei patru consilieri generali inițiatori ai proiectului Primăria Copiilor, a vorbit despre necesitatea unor proiecte gândite de copii, implementate și susținute de oamenii mari, dar benefice viitorului tuturor.

Primăria Copiilor este acum un proiect pilot care își propune să funcționeze după principiile administrației publice locale, adaptate la nivelul elevilor de gimnaziu și care va debuta pe 01 februarie 2018.