Primul Ajutor vine la Școala

Timp de 3 luni peste 6300 de elevi din clasele 0-XII, București, vor beneficia de 210 sesiuni de pregătire în noțiuni de bază pentru acordarea primului ajutor, participând activ și exersând alături de traineri manevrele de resuscitare pe manechine speciale.

Proiectul „Primul ajutor vine la școală!” este organizat de PROEDUS in cadrul Parteneriatului Civic pentru Educație – CIVITAS, la inițiativa Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, alături de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Societatea Română Împotriva Epilepsiei. Proiectul se derulează în perioada 24 februarie – 28 mai 2020 în 34 de unități de învățământ înscrise prin intermediul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Cursurile de prim ajutor pot schimba atitudinile și comportamentul copiilor.
Un studiu amplu care a comparat copiii care au primit o pregătire de acest tip cu cei care nu au urmat astfel de cursuri au arătat că după cinci luni, copiii instruiți erau mai dispuși să întreprindă proceduri de urgență de salvare a vieții și au efectuat resuscitarea semnificativ mai bine.

Chiar și copiii pot fi SuperEroi!