S-a încheiat Concursul de Cultura Generala EVRIKA 2017

Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti, a organizat în data de 25 martie 2017 Concursul de Cultură Generală “Evrika”, evenimentul fiind destinat elevilor bucureşteni din clasele IX- XII.

Scopul acestui eveniment a fost promovarea valorilor istorice si culturale ale Bucureştiului, fiind o modalitate de promovare a studiului istoriei nationale prin intermediul cunoaşterii istoriei locale şi a personalităţilor care au marcat Bucureştiul, de a încuraja elevii să îşi manifeste grija pentru orasul lor, să cunoască şi să promoveze la randul lor ideile civice.

Concurenţii au trecut prin trei probe consecutive şi o ultimă probă pentru departajarea finaliştilor. Elevii au urcat pe scenă în serii de cate 5 elevi, având sarcina de a răspunde corect pentru prima probă la 2 din cele 5 intrebări, la 2 din cele 3 pentru cea de-a doua probă şi la 2 din 3 pentru cea de-a treia probă. Proba de departajare a presupus raspunderea corectă la singura întrebarea adresată fiecăruia dintre finalişti.

Premiile oferite de Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS– Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive pentru câştogătorii concursului au constat în excursii şi tabere la mare şi la munte.

evrika-3evrika-4evrikaevrika-5evrika-2