SĂPTĂMÂNA JOCURILOR

PROEDUS

SĂPTĂMÂNA JOCURILOR

Scop și obiective

Săptămâna jocurilor este proiectul care marchează ziua internațională a copilului și care propune diverse tematici cu scopul de a angrena copiii și părinții în activități comune.

Dedicat copiilor de toate vârstele și familiilor acestora, proiectul își propune să vină în întâmpinarea copiilor cu zile de sărbătoare și prilej de joacă, determinându-i și pe adulți să își scoată la suprafață spiritul de copil și să se lase purtați în lumea jocurilor și activităților copilărești care absentează din viața cotidiană a acestora.

Obiectivul principal al acestui eveniment este acela de a populariza „Ziua Internațională a Copilului” prin activitățile dedicate părinților, copiilor și bunicilor care vor participa împreună în acest spectacol antrenant cu personaje mitice sau actuale, dar și prin crearea unui imaginar atractiv nu doar pentru copii, ci și pentru adulți.

     1 iunie – Ziua Copilului, ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşiaminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.

Activități

  1. Înscriere – Deși evenimentul este dedicat copiilor și familiilor acestora, activitățile sunt deschise către publicul larg, pretându-se în mod particular Școlii pe Maidan. Activitățile și momentele artistice nu necesită o înscriere prealabilă.

 

  1. Organizare și desfășurare – 6Evenimentul durează 2-3 zile și se desfășoară în cadrul spațiului propus la proiectul Școala pe Maidan, marcând Ziua Internațională a Copiilor. Fiecare activitate va fi construită în jurul unui citat/unei teme.

Pe lângă reprezentațiile artistice la scenă, va fi construit un teatru labirint (circuit al evenimentului), astfel încât participanții să treacă prin toate activitățile gândite.

Spre exemplu, vor exista zone senzoriale, zone tactile, zone video, zone audio, zone mute ș.a.

Activitățile de care se pot bucura participanții la eveniment vor cuprinde ateliere de creație și jocuri interactive, animatori, concerte și spectacole, nenumărate activități recreative și distractive, baloane, dar și ateliere demonstrative care vor stârni interesul și entuziasmul copiilor.

  1. Rezultate și impact:

Ne propunem să facem din Ziua Copilului  o sărbătoare care să îndemne la bucurie și creativitate în fiecare zi şi clipă a vieţii, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Descrisă în câteva cuvinte, Săptămâna Jocurilor va însemna multă bucurie pentru copii, baloane colorate, jucării, dulciuri, jocuri și distracții în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări.

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. 

Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?

2. 

Ati participa la acest proiect?

3. 

Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?

4. 

Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?

5. 

Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?