Sărbătoarea Gustului la a VII-a ediție! Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!

În data de 16 Noiembrie 2017 a avut loc deschiderea oficiala a celei de a VII-a ediții a Festivalului Sărbătoarea Gustului, în incinta Complexului Expozițional Romexpo! Acest eveniment a fost parte integranta a proiectului intitulat ” Educaţie  pentru o alimentaţie săntoasă şi dobândirea unei atitudini eco-responsabile” organizat de Asociaţia Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin PROEDUS şi Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti.

Festivalul Sarbatoarea Gustului 2017 s-a desfăşura timp de patru zile, începând de Joi 16 Noiembrie 2017, când a avut loc inaugurarea CHEF VIP ZONE- „Centrul de formare pentru Excelenţă în Gastronomie” unde s-au desfăşura mai multe activităţi de formare profesională şi o competiţie culinară susţinută de chefi recunoscuţi la nivel internaţional precum Philippe Dupre, Alain Alexanian şi Octavian Susala.

Philippe Dupre este un renumit bucatar francez, care a studiat mulţi ani arta gastronomiei în Franţa, la Lyon, alaturi de bucătari Chefi cu stele Michelin.

Alain Alexanian, Chef cu o stea Michelin şi Chef de la Bocuse d’OR din Village VIP, pune accentul nu doar pe savoarea preparatelor, ci şi pe utilizarea ingredientelor bio, pe care le denumeşte: „secretul longevităţii”.

Octavian Susala – Chef Johnny Susala este unul dintre cei mai experimentati si talentati chefi romani din noua generatie, care pune creativitate, dedicare şi mult respect faţă de ingrediente, in fiecare dish pe care îl prepară.

Duminică, 19 Noiembrie 2017, elevii bucureşteni ai liceelor cu profil de alimentaţie-meseria BUCĂTAR, au avut oportunitatea de a concura în Cupa de Sandwich unde au fost îndrumaţi şi jurizaţi de cei trei Chefi de talie mondială.

Deschiderea oficială a laturii educaţionale- Lecţiile de Gust, a avut loc în data 20 Noiembrie 2017 la Școala Centrală, ora 09.00, eveniment dedicat educării culinare a copiilor, în scopul însușirii unei alimentații sănătoase si a unui comportament Eco-responsabil.

Lecțiile Gustului se adresează unui numar de 18.000 elevi ai claselor a III-a din Bucureşti, prin intermediul broşurii pedagogice, un ghid de exerciții și subiecte pentru o alimentație sănătoasă și o atitudine Eco- responsabilă.

Broșura conține şapte teme structurate pe subiecte ce tratează elementele nutriționale ale alimentelor, înţelegerea etichetelor de pe produsele alimentare, însuşirea unor atitudini eco-responsabile în bucătărie, ce au un impact real și imediat asupra mediului înconjurător, a risipei alimentare, conducând catre utilizarea responsabilă a resurselor de apa, gaz si electricitate fără a le risipi.

Sărbătoarea Gustului, Ediţia cu numărul VII si-a propus colaborarea dintre elevi, profesori şi părinţi pentru o alimentaţie sănătoasă şi un comportament responsabil în relaţia cu mediul înconjurător,utilizarea inteligentă a resurselor naturale, totodată încurajând liceenii bucureşteni în urmarea unei cariere în domeniul HORECA prin transferul de informaţii dintre profesionişti şi cursanţi.

Acest eveniment a fost organizat de Asociaţia Sărbătoarea Gustului, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin PROEDUS, cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene la București, al Ministerului Educației Naționale, al Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale şi al Ministerului Mediului.

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.