3000 de voluntari s-au scolit la Predeal

Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București a organizat, pentru elevii bucureșteni, stagii de formare la Predeal. Timp de aproape 5 luni, in perioada 30 Octombrie 2015 – 20 Martie 2016, ȋn fiecare weekend au participat câte 150 de voluntari ȋnscriși ȋn programul ,,Fii și tu voluntar PROEDUS!”.

Activitățile derulate pe parcursul stagiilor și-au propus să explice și să clarifice tinerilor liceeni aspecte principale legate de carieră, dezvoltare personală și de metodele prin care aceștia își pot defini oportunitățile de formare. Abordarea atelierelor desfășurate a fost strict non-formală și a cuprins două mari momente: învățarea prin experiență și procesarea experienței. Au fost utilizate exerciții, prin intermediul cărora tinerii participanți au conștientizat ce înseamnă etichetele sociale, diversitatea socio-economică, importanța pe care o au alegerile în raport cu valorile personale. Participanții au exersat, totodată, și abilitatea de a vorbi în public și de a lucra eficient în echipă.

La baza întregului proces s-a aflat conceptul de „self-help” (evoluție/dezvoltare/ armonizare personală), ce a inclus deprinderea de noțiuni teoretice prin aplicarea de metode și tehnici specifice educației non-formale. Tinerilor li s-a explicat faptul că, fiecare individ își construiește propriul set de valori, și prin urmare, își va construi viitorul în raport cu acesta.

De asemenea, s-a insistat asupra modalitatilor de învățare, cele mai agreate metode fiind acelea prin care tinerii pot recepta, prelucra, stoca si reactualiza informatia.

În acest context, formatorii au manifestat un comportament deschis și o atitudine pozitivă, au promovat o învățare interactivă și au stimulat la maximum potențialul participanților . Informatia a ajuns la elevi, fie prin comunicari teoretice, fie prin intermediul jocului.

Evaluarea s-a realizat prin discuții libere și mese rotunde. Tinerii participanti, in cadrul stagiului de formare, au avut posibilitatea sa fie evaluati individual, daca acestia o solicitau.

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.