Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS, începe pregătirea voluntarilor înscriși în proiectul “Fii și tu voluntar PROEDUS”, demers destinat liceenilor din unitățile de învățământ din București.

În cadrul proiectului “Excursii de weekend” voluntarii PROEDUS vor participa la stagii de pregătire gratuite de trei zile, cu cazare și masă asigurate, organizate în stațiunea Predeal.

Începând cu data de 26 octombrie 2018, timp de șapte weekenduri, aproximativ o mie de voluntari vor fi prezenți la cursurile de formare “Management de Proiect”, susținute de formatori acreditați. Aceste cursuri vor forma voluntarii pentru activități ce privesc organizarea de proiecte și evenimente. Pe de altă parte, se urmărește introducerea lor în specificul activităților pe care PROEDUS urmează a le desfășura în anul școlar 2018-2019.

“Fii și tu voluntar PROEDUS” vine în întâmplinarea liceenilor care doresc însușirea sau dezvoltarea de noi abilități numite soft-skills, a cunoștințelor și competențelor organizatorice, de leadership și de coordonare a activităților extrașcolare, într-un cadru organizat.

De asemenea, PROEDUS oferă posibilitatea de dezvoltarea și valorificarea potențialului, cunoștințelor și capacităților lor, prin implicarea în activități specifice vârstei, menite a oferi posibilitatea de integrare și formare, precum și oferirea unor oportunități de a lucra alături de persoane cu expertiză în domeniul activităților extrașcolare destinate liceenilor.

Voluntariatul poate spune multe despre o persoană și te poate prezenta în câteva cuvinte: implicare, generozitate și responsabilitate.

Proiectul „Excursii de Weekend” se desfășoară în perioada 12 octombrie – 09 decembrie 2018, în contextul formării liceenilor înscriși în cadrul proiectului “Fii și tu voluntar PROEDUS”, dar și recompensării a 360 de elevi, din cele 12 clase câștigătoare ale concursului de Machete, desfășurat în cadrul proiectului “Ora de Educație Rutieră”.