Cursuri Gratuite de Formare pentru Elevii Bucureşteni

Pentru elevii bucureşteni implicaţi în activităţile extraşcolare şi doritori de noi informaţii, anul a început în forţă. Pe data de 10 ianuarie 2015, au început cursurile gratuite de formare organizate de Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret- PROEDUS. Pentru al doilea an consecutiv, PROEDUS dă ocazia elevilor din Municipiu să îşi extindă aria de cunoştinţe şi să înveţe într-un mediu diferit, faţă de cel întâlnit in şcoală.

Peste 11.000 de elevi s-au înscris la cursurile de anul acesta. Elevii au avut de unde alege, cursurile de formare desfasurandu-se pe mai multe domenii. Pentru clasele V-VIII, PROEDUS a pus la dispoziţia elevilor cursuri de formare pentru limbi străine : engleză, italiană , spaniolă, germană ,franceză şi chineză. De asemenea, aceştia au putut opta să-şi exerseze aptitudinile de înnotatori, dar şi talentul pe gheaţă, in cadrul cursului de patinaj. Elevii de liceu au avut de ales intre cursuri în domeniul Managementului, precum Managementul de proiect şi Leadership sau Managementul de afaceri. Dar si domenii precum cel Artistic, Televiziune, Dans Sportiv şi Actorie. Liceeni au putut să se cunosca mai bine la cursul de Dezvoltare Personală sau să înveţe mai multe despre democraţie in cadrul orei de Educaţie Democratică. Pentru cei ce au vrut să participe la cursurile de formare sportivă au putut opta pentru cursul de Arte Marţiale.

Cursurile au început in data de 10 ianuarie 2015 şi s-au finalizat pe 30 aprilie 2015 cu un test, care să confirme cunoştinţele dobândite. Acestea s-au desfăşurat în fiecare weekend, timp de 10 săptămâni, în diferite licee din Bucureşti. Pentru a primi Diploma de Merit la sfârşitul cursului, elevii participanţi trebuiau să aibă maximum o absenţa. Altfel, cei care nu s-au conformat acestei conditii au intrat in posesia unei Diplome de Participare. În funcţie de rezultatele obtinute in urma testului final, PROEDUS a premiat primii 55% din elevii cu cel mai bun punctaj.