Summer Camp

PROEDUS

Summer Camp

Scop și obiective

Proiectul ,,Summer Camp”  se adresează copiilor, elevilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 5 și 20 de ani care, într-o zonă non-formală – prietenoasă, recreativă, interactivă, creativă, tehnologică și digitală de învățare vor cunoaște și dezvolta abilități practice într-un mediu competitiv, în care vor dobândi aptitudini de supraviețuire, îndemânare ș.a.

Proiectul se adresează și părinților dornici de a se bucura de un spațiu de învățare și socializare în care au oportunitatea de a crea noi legături și prietenii, de a-și îmbunătăți relaționarea cu copiii lor, dar vor și dezvolta abilități de supraviețuire, îndemânare și descoperirea de noi pasiuni și hobby-uri în timpul liber, la orice vârstă.

Obiectivul principal al proiectului este de a oferi tinerilor instrumente de învățare experiențiale aparte, propunând ca metodă principală de îndeplinire a sarcinilor -lucrul în echipă, dezvoltarea simțului competitiv în rândul tinerilor și nu numai.

Activități:

  1. Înscriere: Înscrierea se va face pe o platformă online dedicată proiectului ,,Summer Camp”, proiectul, anual, fiind dedicat unei alte categorii de elevi. Aici elevii vor avea de completat datele solicitate, în câmpuri obligatorii și își vor putea alege perioada în care pot participa la camp.
  2. Organizare și desfășurare:Campul se va concretiza în competiții pe echipe, de supraviețuire, de îndemânare, sportive, de tehnologie, împărțite tematic pe zile, timp de o săptămână, vor fi dedicate unui număr de 300 de elevi beneficiari, împărțiți în serii de câte 100, pe parcursul a 3 săptămâni. Escaladă și activități de alpinism, tiroliană, pescuit sau alte activități specifice parcurilor de aventură, dar și activități cu părinții propuse în weekend, vor fi organizate în cadrul unor tabere de tip camp.

Camp-ul  presupune în egală măsură cazare la cort/în containere de cazare, în pădure sau în locuri special dedicate unor astfel de activități, pe modelul camp-urilor internaționale derulate cu precădere în nordul Europei sa pe continentul nord American.

Rezultate și impact

  • Crearea oportunității pentru tinerii participanți de a învăța într-un mod distractiv, non-formal și competitiv;
  • Crearea unui mediu propice dezvoltării educaționale si autodidacte;
  • Încurajarea elevilor de a se perfecționa în domeniul cultural, educațional și sportiv;

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. 

Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?

2. 

Ati participa la acest proiect?

3. 

Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?

4. 

Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?

5. 

Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?