Tabara Iarna – PREDEAL

In urma implicarii pe tot parcursul anului, intr-un mod activ si responsabil in diferitele proiecte ale Centrului de Proiecte si Programe Educationale si Sportive pentru Copii si Tineret, voluntarii PROEDUS beneficiaza de aceasta excursie la Predeal, cuprinzand cazare si 3 mese pe zi in regim de gratuitate. Excursia are un caracter atat recreativ precum si de informare intr-un mod cat mai eficient si elaborat cu privire la toate proiectele din cadrul tuturor departamentelor PROEDUS.

In prezent, Predealul este cunoscut mai ales prin sporturile de iarna, oferind posibilitatea de a schia pe 5 partii, datorita telescaunului si teleschiurilor de care dispune.

Statiunea Predeal este recomandata tratamentului neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamentul tulburarilor endocrine si al problemelor de crestere ale copiilor. Principalii factori de cura sunt aerul curat, fara praf sau alti agenti alergici, bogat In ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului.

Printre obiectivele turistice mai importante putem aminti: manastirea Predeal, cimitirul legionar de la Predeal (aflat In spatele Manastirii Predeal), vila maresalului Antonescu (situata In zona Cioplea din Predeal), statuia eroului-poet Mihail Saulescu (situata la intrarea In Predeal dinspre Brasov), biserica Sf. Imparati Constantin si Elena (aflata In centrul orasului Predeal).