Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – PROEDUS,  a desfăşurat în perioada iulie – august 2018 tabere gratuite, în stațiunea Costinești, pentru elevii de gimnaziu şi liceu din Municipiul Chişinău.

Astfel, 500 de elevi de gimnaziu și de liceu din Municipiul Chișinău, alături de 4000 de elevi bucureșteni, cu performanțe școlare excepționale, au beneficiat, vara aceasta, de tabere gratuite în stațiunea Costinești, în cadrul programului TEAM 2018.

Proiectul de Hotărâre 233/19.04.2018 se înscrie în Programul de Cooperare București – Chișinău în domeniul educației pentru elevii de gimnaziu şi de liceu din cadrul instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău, aprobat de Consiliul General al Municipiului București, la inițiativa primarului general, Gabriela Firea, cu ocazia Centenarului.

Timp de trei luni, adolescenții s-au bucurat de un program de vacanță în care activitățile  sportive, jurnalistice și de formare s-au îmbinat cu cele recreative.

Taberele gratuite au reprezentat un amplu program de recompensare a performanțelor excepționale ale elevilor din Municipiul Chișinău.

Acest proiect a reprezintat, pe de o parte, cooperarea și înfrațirea dintre orașele București și Chișinău, dar și oportunitatea de a cunoaște istoria, cultura și tradițiile din România și Moldova, atât pentru elevii moldoveni, cât și pentru cei români.