Targul Municipal al Firmelor de Exercițiu 19-21 Aprilie 2016

Voluntarii PROEDUS iubesc antreprenoriatul

În perioada 19 – 21 aprilie 2016 Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Municipiului București a organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București ,,Târgul Municipal al Firmelor de Exerciţiu”. Elevii liceelor bucureştene au avut astfel ocazia de a-şi evidenţia creativitatea şi abilitӑţile antreprenoriale, expunându-şi proiectul unei firme fictive într-un cadru cu tematicӑ specificӑ.

Pentru ca acest eveniment sӑ aibӑ rezultatele aşteptate de elevi, profesori şi spectatori, în data de 18 aprilie, 70 de voluntari înscrişi în programul ,,Fii şi tu voluntar!” s-au ocupat de amenajarea standurilor ce urmau sӑ fie folosite de cӑtre elevi pentru prezentarea materialelor promoţionale ale firmelor lor. Voluntarii PROEDUS au ajutat la lipirea afişelor pe standuri, la aşezarea materialelelor de promovare ale firmei şi la decorarea atractivӑ a spaţiului destinat fiecӑrei echipe.

Pe parcursul celor 3 zile de desfӑşurare ale ,,Târgului Municipal al Firmelor de Exerciţiu”, peste 210 voluntari au fost prezenţi la acest eveniment, ajutând la buna organizare a acestuia. Ei au fost repartizaţi în diferite zone şi au avut sarcina de a supraveghea standurile. Câţiva voluntari s-au ocupat cu informarea persoanelor ce doreau sӑ viziteze firmele.  De asemenea, o parte din voluntari s-au ocupat de primirea vizitatorilor, îndrumându-i pe aceştia spre standuri.

În cadrul acestui târg s-au organizat mai multe concursuri, membrii fiecӑrei firme participând la urmӑtoarele competiţii: ,,Cel mai bun stand”, ,,Cel mai bun negociator”, ,,Cel mai bun spot de prezentare”, ,,Cea mai bunӑ prezentare Power Point”, ,,Cel mai bun catalog de prezentare” şi ,,Cea mai reprezentativӑ mascotӑ”. La acest eveniment au fost prezenţi elevi ai liceelor cu profil economic, dar şi elevi din licee cu profil teoretic.

Printre liceele participante la acest eveniment susţinut de PROEDUS se numӑrӑ: Şcoala Superioarӑ Comercialӑ ,,Nicolae Kretzulescu”, Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu”, Colegiul Economic ,,Costin C. Kiriţescu”, Colegiul Naţional ,,Gheorghe Şincai”, Liceul Teoretic ,,Ştefan Odobleja”, Colegiul Economic ,,A.D. Xenopol” şi Colegiul Național ”Grigore Moisil”.

Membrii firmelor ocupante ale locului 3 au câştigat câte 6 locuri  pentru fiecare echipӑ în taberele din Costineşti. Echipele câştigӑtoare ale locului 2 au primit câte 7 locuri în tabӑrӑ pentru membrii componenti, iar cele care s-au clasat pe locul 1 au primit câte 8 locuri disponibile pentru membrii echipei, în taberele din Costineşti în vara anului 2016 si carti cu profil economic iar cea mai buna echipa (câștigătoarea Premiului Absolut)

Acest eveniment a avut ca scop provocarea imaginaţiei, spiritului creator şi de antreprenor al elevilor, dezvoltarea abilitӑţilor de comunicare, de lucru în echipӑ şi de negociere. Implicarea exemplarӑ a voluntarilor în organizarea ,,Târgului Municipal al Firmelor de Exerciţiu” a condus la încheierea cu succes a acestui eveniment.

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.