TeenTeam

PROEDUS

TeenTeam

Scop și Obiective

Scopul principal al proiectului se constituie în structurarea unui program de mentorat, adresat voluntarilor nou înscriși în programul de voluntariat, de către voluntarii cu experiență în cadrul aceluiași program. Astfel, se va promova și conceptul de învățare de la egal la egal, fiind organizate cursuri și activități specifice, dedicate în mod deosebit voluntarilor cu experiență în programul de voluntariat al PROEDUS. Proiectul urmărește formarea voluntarilor cu experiență spre a-i iniția în programul de voluntariat pe cei nou veniți.

Tot în cadrul acestui program, voluntarii vor beneficia de o pregătire specifică necesară implicării acestora în toate acțiunile și proiectele PROEDUS. Cei mai implicați voluntari vor putea participa la schimburi internaționale de bune practici cu scopul de a implementa și la nivel local acțiuni și proiecte în rândul colegilor lor.

Activități

Vor fi organizate cursuri de dezvoltare personală și soft skills în cadrul cărora voluntarii vechi vor învăța cum să comunice și să relaționeze cu voluntarii nou înscriși atât din liceul lor, dar și din alte unități de învățământ.  De asemenea, vor fi organizate și susținute activități de petrecere a timpului liber împreună seri de cinema, de teatru, picnic, activități de echipă în aer liber ș.a. atât pentru adaptarea noilor voluntari cât și pentru fidelizarea tuturor.

Rezultate și Impact

Impactul principal va fi asupra voluntarilor noi care vor fi beneficiat de un program de inițiere și pregătire, în care vor primi atât informații (despre ce presupune a fi voluntar și care sunt sarcinile, în funcție de evenimente) dar vor dobândi și o serie de noi abilități necesare în activitatea de voluntariat. De asemenea, unul dintre rezultatele importante așteptate este creșterea gradului de fidelizare a tuturor voluntarilor înscriși în program.

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. 

Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?

2. 

Ati participa la acest proiect?

3. 

Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?

4. 

Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?

5. 

Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?