Miercuri, 11 Mai, Centrul de Proiecte şi Programe Educaționale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a organizat un eveniment ce a avut ca scop ecologizarea Deltei Văcăreşti.

Aproximativ 200 de voluntari înscrişi în programul ,,Fii şi tu voluntar!” au răspuns afirmativ solicitării de a-şi manifesta preocuparea față de mediul înconjurător şi s-au prezentat la ora 11:30 la intrarea în Deltӑ. Aceştia au fost instruiţi şi au primit materialele necesare pentru a-şi desfӑşura activitatea respectând normele sanitare. Ei au fost distribuiti pe echipe, iar fiecare echipӑ s-a ocupat de curӑţarea unei arii de vegetaţie, stabilitӑ anterior.

Dotaţi cu kituri de ecologizare, voluntarii au adunat pet-uri, ambalaje din plastic şi hartie, cutii si doze din aluminiu, resturi menajare, lăsând în urmă o zonă curata, astfel contribuit la obţinerea unei capitale mai curate. In acelasi timp  tinerii au oferit un exemplu de educatie civico-ecologica, iar prin activităţile educaţionale, tinerii învaţă prin experienţă ce înseamnă să fie cetăţeni mai buni şi responsabili, care servesc interesele mediului înconjurător şi ale comunităţii lor.

Pentru aceastӑ activitate, voluntarii au fost notaţi corespunzӑtor. Astfel, le-au fost rӑsplӑtite seriozitatea, dedicarea, munca şi curajul de a participa la un astfel de eveniment, dovedind cӑ este o mândrie sӑ contribui la transformarea unui habitat nociv, în unul nepoluat; şi nu invers.