Voluntarii PROEDUS sărbătoresc ,,Ziua Copilului”

În perioada 27- 29 mai 2016, Centrul de Proiecte şi Programe Educaționale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti a creat un decor de poveste pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului.

,,Festivalul Copiilor”, aşa cum a fost numit evenimentul, a reunit în cele 3 zile mii de vizitatori, ponderea predominantă fiind reprezentată de copii. Special pentru aceştia au fost organizate concerte zilnice, 6 ateliere de creație, locuri de joacă, locuri destinate realizării de ,,face painting” şi, de asemenea, a fost amenajat un spaţiu în care cei mici se puteau plimba cu poneii.

Pentru o bună desfăşurare a acestui eveniment a fost nevoie de aproximativ 360 de voluntari înscrişi în programul “Fii şi tu voluntar!”. Aceştia au fost organizați în echipe, fiecare având sarcini diferite. 6 echipe de voluntari s-au ocupat de activitățile ce au avut loc la ateliere. Astfel, ei i-au ajutat pe copii să picteze şi să confecționeze zmee, săbii, măşti şi coliere din materiale textile, mărgele, hârtie şi sclipici. Alte 2 echipe de voluntari au fost repartizați la locurile de joacă pentru copii, ei ocupându-se de supravegherea celor mici. O parte din voluntari au supravegheat locurile special amenajate, cu personal calificat, unde fetițele îşi puteau împleti părul şi, atât ele, cât şi băieții, se puteau lasa pictați pe față de către personajele lor preferate din basme. Restul voluntarilor au fost repartizaţi lângă scenă şi au supravegheat zona din spatele acesteia. Fiecare seară a festivalului s-a încheiat cu câte un concert. Pe scenă au urcat: Andreea Bănică, Andreea Bălan, Nicole Cherry, Conect-r, trupe de dans coordonate de coregrafi de la Palatul Național al Copiilor şi cântăreți de vârste fragede, la început de drum, dar cu vise mari.

Cele 3 zile ale festivalului au reprezentat succesul muncii organizatorilor şi a voluntarilor PROEDUS. Efortul lor a fost însă răsplătit cu zâmbete şi bucurie.

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.