Pe data de 28 mai, voluntarii înscrişi în programul ,,Fii şi tu voluntar!”, program demarat de către Centrul de Proiecte şi Programe Educaționale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, au luat parte la cel mai mare curs de resuscitare din România.

Evenimentul denumit simbolic ,,Record pentru viaţă” a avut loc la Arena Naţională şi a adunat un număr impresionant de oameni. Cursul a fost organizat de Asociația ,,Societatea de Salvare” din București și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), cu ocazia împlinirii a 110 ani de existenţă a ambulanţei. La sesiunea de resuscitare au participat aproximativ 600 de instructori. Aceştia au încercat să intre în Cartea Recordurilor prin organizarea celui mai mare curs de resuscitare şi acordare de prim-ajutor din lume. Un record precendent privind cel mai mare curs de resuscitare din lume a fost stabilit in Germania, ȋn anul 2013, prin participarea a 11.840 de oameni.

Deschiderea porţilor de acces a avut loc ȋncepȃnd cu ora 15:00, fiecare persoană primind cȃte un bilet care să ateste prezenţa pe stadion. Pentru ca performanţa cursanţilor să poată fi recunoscută ca record mondial de către specialiştii Guinness World Records (GWR), un reprezentant GWR a monitorizat ȋntreaga activitate. La acest eveniment au fost prezenți aproximativ 10 mii de persoane, printre care s-au regăsit peste 600 de voluntari PROEDUS. Aceştia au aflat lucruri cu totul noi şi absolut necesare, ce nu sunt predate în şcoli. Au învăţat cum să facă evaluarea unui pacient, să recunoască stopul cardio-respirator, să aplice compresiile toracice și ventilația pe manechine.

Voluntarii au înţeles necesitatea acumulării cunoştințelor de prim-ajutor atât pentru salvarea propriei vieți, în cazul în care acest lucru este necesar, cât şi pentru salvarea vieții altora.

Pentru a putea descarca galeria foto completa a acestui eveniment, va rugam apasati butonul de mai jos.