ZILELE EDUCAȚIEI

PROEDUS

ZILELE EDUCAȚIEI

 

Scop și obiective

Zilele Educației vin în ajutorului sistemului de învățământ bucureștean prin organizarea unui târg de prezentare a ofertelor educaționale în cadrul căruia fiecare unitate de învățământ își va prezenta oferta într-o manieră cât mai interactivă.

Obiectivul principal al evenimentului este organizarea și oferirea unei piețe a ofertelor educaționale de la nivelul Municipiului București prin activă a tuturor unităților de învățământ liceal de stat si particular și, în mod special, implicarea cât mai multor elevi.

Activități

  1. Înscriere – Evenimentul este deschis publicului larg, în special elevilor și liceenilor și nu necesită înscriere, pretându-se în mod particular Școlii pe Maidan.

 

  1. Organizare și desfășurare – În cadrul Zilelor Educației, fiecare unitate de învățământ va avea dedicată o zonă în care-și va putea amenaja expoziția conform specificului.

De asemenea, vor fi organizate ateliere de tip Bibliotecă vie, unde participanții vor lua contact direct cu profesioniștii din diferite domenii. În același timp, se propun în addendum activități de orientare în carieră și de dezvoltare personală.

Totodată vor fi organizate activități dedicate învățământului dual cu participarea profesioniștilor din diferite domenii (industrie ușoară, prelucrare materii prime, horeca, servicii, industria constructoare de mașini, industrie metalurgică ș.a.), elevii de la liceele de profil participând la sesiuni/workshop-uri de instruire.

Printre cele menționate anterior, vizitatorii vor avea ocazia să ia parte la întâlniri de tip tutorat în care, pentru 30 de minute, vor putea discuta particularități ale mai multor meserii, cu invitații, specialiști în domeniile lor de activitate.

 

  1. Rezultate și impact:

Adunând împreună toate unitățile de învățământ și universitățile din Municipiul București, elevii si liceenii bucureșteni vor avea oportunitatea să se informeze asupra ofertelor educaționale, a vieții de licean/student și să-și formeze o părere sau chiar sa ia o decizie fermă cu privire laviitorul lor.

Părerea dumneavoastră pentru noi contează foarte mult, motiv pentru care vă invităm să răspundeți la câteva întrebări, cu scopul de a îmbunătăți în permanență activitățile noastre.

Nume Email
1. 

Ati participat vreodata la activitatile PROEDUS?

2. 

Ati participa la acest proiect?

3. 

Ce imbunatatiri credeti ca ar merita acest proiect?

4. 

Ce tipuri de activitati/ateliere v-ar placea sa desfasurati in cadrul acestui proiect?

5. 

Ce ați vrea să ne spuneți și nu v-am întrebat?