Ziua Mondială a Conștientizarii Duchenne

Astazi este celebrata pentru a cincea oara Ziua Mondială a Conștientizarii Duchenne (WORLD DUCHENNE AWARENESS DAY)

Organizațiile Duchenne din intreaga lume vor aduce in lumina aceasta boala si vor lansa campania globala de sensibilizare a tuturor persoanelor care traiesc cu distrofie musculara Duchenne, a familiilor, dar si a comunitatii civile .

Prima ediție a WDAD a avut loc in 2014, iar balonul rosu a devenit simbolul WDAD pentru a-l lasa pe Duchenne sa zboare departe de aceasta lume.

Culoarea rosie este folosita pentru WORLD DUCHENNE AWARENESS DAY, deoarece rosul este culoarea globala pentru STOP (#EndDuchenne).

Primaria Capitalei, prin PROEDUS, impreuna cu Asociatia DMD CARE va invita astazi, 7 septembrie, intre orele 17.00-21.00, pentru a celebra Ziua Mondiala a Constientizarii Duchenne .

Cladirea Primariei Capitalei va fi iluminata in ROSU pentru acest eveniment fiind astfel parte a campaniei internationale de constientizare si sensibilizare asupra Duchenne .

Un zambet care vine din lumina pe care toată lumea o poseda si pe care o poate oferi altora:

DRAGOSTEA nelimitată este lumina unui membru al familiei, ANGAJAMENTUL este lumina unui voluntar,

ATENTIA este lumina expertilor care au grijă de copii cu Duchenne si in căutarea unui tratament,

PREZENTA este lumina unui prieten, ALTRUISMUL este lumina unui donator.

Fiecare isi poate aduce propria lumina pentru a sarbatori aceasta zi, pentru a se alatura acestei cauze importante si pentru a face sa apara un zambet pe mii de fete.